Facebook, telefon kameralarını gizlice açan hatayı düzeltti

Facebook
Facebook

Facebook, iOS uygulamasında karşılaşılan ve gizlice kamera açan hatayı düzelttiğini duyurdu.
Yayınlanan en yeni Facebook iOS uygulaması problemi tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Kullanıcılar, son birkaç haftadır iOS'taki Facebook uygulamasının arka planda gizlice kamerayı açtığını iddia ediyor. Ekrandan kaydedilen ve paylaşılan görüntüler, durumun gerçekliğini ortaya çıkarıyor. Düzeltme için kısa süre önce Apple ile bağlantıya geçen şirket, problemin son bulduğunu belirtiyor.

Güncellenen Facebook uygulaması, iPhone ya da iPad'lerde arka planda kamera açılması problemini ortadan kaldırıyor. Android tarafında zaten benzer bir sorun yoktu.
Güncellenen Facebook uygulaması, iPhone ya da iPad'lerde arka planda kamera açılması problemini ortadan kaldırıyor. Android tarafında zaten benzer bir sorun yoktu.

Facebook güncellendi

Yani şu anda iOS tarafındaki en güncel Facebook uygulamasında bu tip bir kamera problemi yok.

Facebook (App Store)

Evet, problem düzeldi. Ama yine de kullanıcıların akıllarındaki soru işaretleri ortadan kalkmış değil. Bunun sebebi Facebook'un sicilininkabarık olması.

Kasım'ın başından itibaren bazı kullanıcıların yaşadığı 'farklı pencereye geçildiğinde' ya da 'herhangi bir uygulama çalıştırıldığında' arka planda kameranın açılması kuşkusu devam ediyor.

Açıklama yapmıştı

Facebook, bir başka sorunu düzeltirken bu problemin ortaya çıktığını söylemişti. Herhangi bir izlemenin söz konusu olmadığını belirten şirket, şu açıklamayı yapmıştı:

  • Geçtiğimiz dönemlerde Facebook iOS uygulamasının 244 sürümünde yatay modda bir hata fark ettik. Bu sorunu v246'da geçen hafta (8 Kasım) itibariyle düzelttik. Fakat uygulamanın kısmen kamera ekranına bitişik kalmasına sebep olan yeni bir hatayı oluştu. Kullanıcılar fotoğraflara dokunduklarında kamera açık şekilde görünüyor. Bu hata sebebiyle Facebook'un ön kameradan izleme yaptığına dair bir fotoğraf ya da video kanıtı görmedik. Apple'a düzeltme gönderiyoruz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >