Facebook verilerini koruyamadığını kabul eden Zuckerberg'den İngiliz parlamentosuna ret

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komisyonu Başkanı Damian Collins, Zuckerberg’in komisyonunun davetini geri çevirdiğini açıkladı.

Cambridge Analytica veri analiz firmasına yönelik iddiaları araştıran İngiliz parlamento komisyonuna ifade vermeyi reddeden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in, komisyona ifade vermek için yardımcılarından birini gönderebileceği konuşuluyor.

''Komisyonun sorularını yanıtlamalı''

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komisyonu Başkanı Damian Collins, Zuckerberg'in komisyonun sorularını cevaplaması gerektiğini belirtirken Facebook’tan komisyona gönderilen mektupta, Zuckerberg’in yardımcılarından birinin ifade verebileceğinin bildirildiğini aktardı.

Mark Zuckerberg üst üste çıkan kullanıcı bilgileri çalındı iddialarını kabul etmesine rağmen görevine devam ediyor.
Mark Zuckerberg üst üste çıkan kullanıcı bilgileri çalındı iddialarını kabul etmesine rağmen görevine devam ediyor.

Daha önce yaptığı açıklamada ABD Kongresi’nde ifade verebileceği açıklamış ancak ABD dışında herhangi bir yerde savunma yapacağına yönelik herhangi bir şey belirtmemişti.

''Gerçekten üzgünüm''

Geçtiğimiz günlerde CNN’e konuşan Zuckerberg, ABD seçimlerine dış müdahale iddiaları ve Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının 50 milyon kullanıcı bilgisini izinsiz toplaması iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuyla ilgili kısa konuşan Zuckerberg şunları söylemişti: ''Açıkçası bu bir hataydı. Bu tür hataların ileride gerçekleşmemesinden emin olmamız lazım. Bunun olduğu için gerçekten üzgünüm. İnsanların verilerini korumak için sorumluluğumuz var.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >