Ferrari, ilk hibrit otomobilini 2019'da üretmeye başlayacak

Ferrari
Ferrari

En büyük rakipleri McLaren ve Lamborghini'ye ayak uyduran Ferrari, gelecek yıl ilk hibrit spor otomobilini üretmeye başlayacağını açıkladı. Prizli hibrit olacak araç, iddiaya göre V12 motorlu modelleri aratmayacak.

Ocak ayında düzenlenen Detroit fuarında Ferrari'nin geleceği hakkında konuşan Fiat-Chrysler CEO'su Sergio Marchionne, şimdi de ilk Ferrari hibrit otomobiline dair önemli detaylar paylaştı. McLaren, Lamborghini ve Porsche'den sonra Ferrari markasının da elektrikli otomobil dönüşümüne dahil olacağını açıklayan üst düzey yönetici, ilk hibrit Ferrari'nin üretimini 18 ay içerisinde başlayacaklarını dile getirdi.

Büyük ihtimalle prizli hibrit güç sistemiyle gelecek olan yeni nesil Ferrari, sadece elektrik motoruyla yol katedebilecek ve şarj edilmesini gerektirecek kadar büyük bir batarya paketiyle donatılacak. Hibrit bir yarış otomobilinin V12 motorlu Ferrari'lerin yerini doldurup dolduramayacağı sorusuna heyecan verici bir yanıt veren Marchionne, hibrit Ferrari'yi kullanan sürücülerin V12 motorun yokluğunu hissetmeyeceğini garanti etti.

İlk SUV otomobilini de 2019 sonu veya 2020 başında satışa çıkarmayı planlayan Ferrari, bu aracı ilk hibrit modeli olarak lanse edebilir. Ancak ilk hibrit için coupe araç formunun tercih edilmiş olma ihtimali ağır basıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >