Filistin karşıtı çalışmalar yürüten Twitter, şimdi de ülkenin bayrağını farklı adlandırdı

Twitter
Twitter

En fazla kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında bulunan Twitter, emoji bölümündeki Filistin bayrağını Filistin Toprakları Bayrağı olarak nitelendirdi. Bu durumun sadece Filistin’de yaşanması kullanıcıları rahatsız etti.

Bayrak emojilerinde her ülkenin bayrağını ismiyle kategorilendiren Twitter, Filistin Bayrağı yerine Filistin Toprakları Bayrağı ifadelerine yer verdi. Kullanıcılar Twitter’ın İsrail yanlısı tutumunu devam ettirdiğini ve Filistin’ bir devlet olarak tanımadığını belirtti.

Bayrak emojilerinde İsrail'i temsilen 'İsrail Bayrağı' görünüyor.
Bayrak emojilerinde İsrail'i temsilen 'İsrail Bayrağı' görünüyor.

İsrailli yetkililer istiyor diye!

Bu ayın başlarında Twitter'ın Hamas liderlerinden İsmail Heniyye ve Halid Meşal ile Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Kasım ve bu hareketlerin önde gelen isimlerine ait hesapları kapattığı bildirilmiş ve bunu İsrailli yetkililer istiyor diye yaptığı ortaya çıkmıştı.

Filistin'i temsilen gösterilen ise Filistin Bayrağı değil Filistin Toprakları Bayrağı!
Filistin'i temsilen gösterilen ise Filistin Bayrağı değil Filistin Toprakları Bayrağı!

İsrail Kamu Güvenliği Bakanlığı duyurmuştu

Twitter’ın Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ile Lübnan Hizbullah'ının bazı lider ve üst düzey şahsiyetlerinin hesaplarını kapattığını ise yine İsrail Kamu Güvenliği Bakanlığı duyurmuştu.

Twitter yönetimi tehditten korktu

Filistin’e ve destekçilerine yapılan bu baskıların nedeni ise aslında açıkça belli. İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked de daha önce yaptığı bir açıklamayla, Twitter’ı, yapılan bazı paylaşımlar nedeniyle yasal kovuşturmaya tabi tutmakla tehdit etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >