Geleceğin teknolojilerinin konuşulduğu Smart Future Expo Zirvesi devam ediyor

Teknolojik zirvenin açılış konuşması, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı akıllı teknolojiler etkinliği olan 'Smart Future Expo Zirve ve Sergisi', İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Akıllı teknolojiler çatısı altında, girişimcilik, sanayinin dönüşümü ve akıllı şehirler gibi konuların işlendiği zirvenin açılış konuşması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı akıllı teknolojiler etkinliği olan "Smart Future Expo Zirve ve Sergisi", İstanbul Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu açıklamalarda bulundu.

"Hedefimiz Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vurgusuyla, yüksek katma değerli alanları ve bunların alt bileşenlerini milli ve özgün olarak geliştirmek olacak."

Geleceğin akıllı teknolojilerinin konuşulduğu ve bu alanda Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı etkinliği olan "Smart Future Expo Zirve ve Sergisi", ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Teknolojik gelişmelere verilen destekten bahseden Mustafa Varank, Smart Future Expo katılımcılarıyla görüşlerini paylaştı.
Teknolojik gelişmelere verilen destekten bahseden Mustafa Varank, Smart Future Expo katılımcılarıyla görüşlerini paylaştı.

Bakan Mustafa Varank, küresel ekonomide yeni bir dönemden geçtiğimizi belirterek şunları söyledi:

  • "Uluslararası ticaret savaşları gündemi meşgul ederken, teknolojik değişim ve dönüşüm hız kaybetmeksizin hayatımızı yönlendiriyor. Ticarete konan engeller küresel büyümeyi aşağı çekerken, teknolojik devrim ülkelere yeni fırsatlar ve büyüme imkanları sunuyor. Nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut bilişim, büyük veri ve robotik gibi uygulamalar ekonomilerle birlikte toplumları da çok ciddi bir biçimde dönüştürme gücüne sahip. Rekabet koşullarının yeniden şekillendiği bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Rekabet gücümüzü ve katma değeri artıracak politikalarla, üretimde yapısal dönüşümü gerçekleştireceğiz. Sanayinin dijital dönüşümü de bu amaca hizmet eden politikalardan biri. Küresel piyasaları domine eden dijital dönüşüm araçlarını sadece kopyalamak yerine, kendi imkan ve kabiliyetlerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Hedefimiz Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vurgusuyla, yüksek katma değerli alanları ve bunların alt bileşenlerini milli ve özgün olarak geliştirmek olacak."


"Amacımız; KOBİ'leri, değişimi izleyen değil, değişimi yöneten işletmeler haline dönüştürmektir"

                                    
                                    
                                    Teknolojik gelişmelere verilen desteklerden de bahseden Mustafa Varank şunları söyledi: "TÜBİTAK 2012 yılından itibaren sanayinin dijital dönüşümüne hizmet eden teknolojileri, yerli imkânlarla geliştirmek için 1,6 Milyar liralık destek sağladı. Teknoloji kullanıcıları için Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezlerini kuruyoruz. Böylece sanayicilerimiz, yalın üretim ve dijital dönüşümü gerçek bir üretim ortamında uygulayarak öğrenebilecek ve danışmanlık hizmeti alabilecekler. 2019 yılı sonuna kadar 6 merkezin kurulum çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Şurası çok açık ki, KOBİ'lerimizin yer almadığı ya da onların ayak uyduramadığı bir dijitalleşme süreci düşünülemez. Amacımız; KOBİ'leri, değişimi izleyen değil, değişimi yöneten işletmeler haline dönüştürmektir. Bu kapsamda KOSGEB'in yürüttüğü çok çeşitli programlarla, KOBİ'lerin teknolojik altyapı yatırımlarını, Ar-Ge faaliyetlerini ve yüksek katma değerli ürünlerini teşvik ediyoruz. Bu programlar aracılığıyla, son 1 senede dijital dönüşüm projeleri için 260 milyon lira destek ödemesi yaptık."
"Amacımız; KOBİ'leri, değişimi izleyen değil, değişimi yöneten işletmeler haline dönüştürmektir" Teknolojik gelişmelere verilen desteklerden de bahseden Mustafa Varank şunları söyledi: "TÜBİTAK 2012 yılından itibaren sanayinin dijital dönüşümüne hizmet eden teknolojileri, yerli imkânlarla geliştirmek için 1,6 Milyar liralık destek sağladı. Teknoloji kullanıcıları için Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezlerini kuruyoruz. Böylece sanayicilerimiz, yalın üretim ve dijital dönüşümü gerçek bir üretim ortamında uygulayarak öğrenebilecek ve danışmanlık hizmeti alabilecekler. 2019 yılı sonuna kadar 6 merkezin kurulum çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Şurası çok açık ki, KOBİ'lerimizin yer almadığı ya da onların ayak uyduramadığı bir dijitalleşme süreci düşünülemez. Amacımız; KOBİ'leri, değişimi izleyen değil, değişimi yöneten işletmeler haline dönüştürmektir. Bu kapsamda KOSGEB'in yürüttüğü çok çeşitli programlarla, KOBİ'lerin teknolojik altyapı yatırımlarını, Ar-Ge faaliyetlerini ve yüksek katma değerli ürünlerini teşvik ediyoruz. Bu programlar aracılığıyla, son 1 senede dijital dönüşüm projeleri için 260 milyon lira destek ödemesi yaptık."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >