General Motors, sürücüsüz taksi hizmetini 2019'da faaliyete geçirecek

General Motors
General Motors

Kendi sürücüsüz taksi servisini geliştirmek için hazırladığı büyük planı açıklayan General Motors, elektrikli Chevrolet Bolt'lardan oluşan otonom araç filosunu 2019'da belirli şehirlerde hizmete sunacak.

Geçen yıl yarım milyar dolar ödeyerek satın aldığı Cruise ile sürücüsüz taksi projesini hızlandıran General Motors, yeni satın alımlarla bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Kısa süre önce projenin son detaylarını basınla paylaşan GM, elektrikli otomobillerden oluşacak sürücüsüz taksi filosunu 2019'da ABD'nin belirli bölgelerinde hizmete sunacağını duyurdu.

Sürücüsüz otomobil konusunda Waymo ve Uber gibi isimlerle yarışan GM'nin sahip olduğu teknoloji bu rakiplerin oldukça gerisinde. Ancak gelecek yıl New York'un Manhattan bölgesinde sürücüsüz araç testlerine başlayarak bir ilke imza atmaya niyetlenen Detroit merkezli otomotiv devi, ABD genelinde yürüttüğü çalışmalarla teknoloji açığını kısa zamanda kapatmayı hedefliyor.

Yeni otomobil platformuyla maliyet düşecek

Elektrikli otomobil üretim maliyetlerini düşürmek için esnemeye elverişli yeni bir platform geliştiren General Motors, 2020 itibarıyla kullanmaya başlayacağı platform sayesinde 18 yeni elektrikli araç üretecek. Yeni platform öncesi mevcut mimariyle iki yeni elektrikli daha piyasaya sürecek olan şirketin sürücüsüz taksi hizmeti yeni araçlarla filosunu genişletecek. Sürücüsüz taksi filosu projesinin başarılı olmasında büyük rol oynayacak yeni nesil batarya sistemi ise birkaç sene içerisinde otonom araçlara entegre edilmeye başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >