Gmail'e e-posta zamanlama özelliği geliyor

Gmail
Gmail

Gmail, birçok kullanıcının 'keşke' dediği e-posta zamanlama özelliğini sunmaya başlıyor. Böylece e-postalar ileri bir tarih ve saate kurularak karşı tarafa iletilebiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Bundan 15 yıl önce hayata geçirilen Gmail, kısa süre içinde Google'ın en başarılı projelerinden biri oldu. Sürekli güncellenen e-posta servisi son olarak 'zamanlama' özelliğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yani bu özellik sayesinde e-postaların gönderileceği tarih ve saat belirlenebiliyor.

E-posta zamanlama özelliği sayesinde yazılan e-postalar karşı tarafa istenen tarih ve saatte gönderilebiliyor.
E-posta zamanlama özelliği sayesinde yazılan e-postalar karşı tarafa istenen tarih ve saatte gönderilebiliyor.

İstenen tarih ve saatte gönderilebiliyor

Yapay zekâ üzerine kurgulanan Gmail Smart Compose, e-postalar yazılmaya başladığı anda düzeltmeler yaptığı gibi aynı zamanda sıklıkla kullanılan kelimeleri analiz ediyor. Ayrıca istenen e-posta az önce de bahsettiğimiz gibi tarih ve saat şeklinde zamanlanabiliyor. Şimdiye kadar birçok kullanıcının 'keşke' dediği bu özellik de sonunda Gmail'e kazandırılmış oluyor.

Google, bu yeni özelliği dijital bir yaşam aracı olarak kurguluyor. Yani özellikle beyaz yakalıların işlerinin çoğu zaman ofisteki mesai dışına taştığını biliyoruz; ancak herkesin çalışmaya başlayacağı sürenin dikkate alınması büyük önem taşıyor. Bu sebeple karşı tarafın işe başlayacağı saatte e-postanın iletilmesi aslında önemli bir detay. Ayrıca buna ek olarak Smart Compose, dört yeni dile de geliyor. Bunlar İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >