Gmail'in Akıllı Yanıtlama özelliği nasıl kullanılır?

Gmail Akıllı Yanıtlama
Gmail Akıllı Yanıtlama

Gmail, yapay zekâ destekli verimlilik araçlarıyla yeni özellikler sunuyor. Bunlardan biri de Akıllı Yanıtlama. Kullanıcılar Akıllı Yanıtlama özelliğiyle e-postalarda önerilen metinlerin çıkmasını sağlayabiliyor. Peki ama Akıllı Yanıtlama özelliği nasıl kullanılır?

Geçen hafta, Gmail'in 15.yılına özel olarak e-posta servisine bir dizi yenilik eklendi. Bunları genel olarak 'verimlilik araçları' şeklinde tanımlayabilmek mümkün. Yenilikçi kullanıcılar için büyük önem ifade eden özelliklerden biri ise Akıllı Yanıtlama. Bu sayede kullanıcılar e-postalar için hızlıca cevap oluşturabiliyor. Ancak henüz Gmail kullananların büyük bir kısmı özellikleri nasıl aktif edeceğini tam olarak bilmiyor.

Gmail'in akıllı yanıtlama özelliği, e-postalara verilen yanıtları analiz ederek ilerleyen yazışmalarda karşınıza otomatik metinler çıkarıyor.
Gmail'in akıllı yanıtlama özelliği, e-postalara verilen yanıtları analiz ederek ilerleyen yazışmalarda karşınıza otomatik metinler çıkarıyor.

Gmail'de Akıllı Yanıtlama nasıl etkinleştirilir?

Gmail'de akıllı yanıt oluşturmak için öncelikle Ayarlar menüsünden seçim yapmak gerekiyor. Yani normal bir Gmail kullanıcısıysanız (G Suite kurumsal sürüm yerine) aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

Masaüstünde akıllı yanıtlama nasıl etkinleştirilir?

- Masaüstünde bu işlemi gerçekleştirmek için sağ üstten Ayarlar kısmına giriş yapın.

- Ardından otomatik önerileri etkinleştirmek için Smart Reply ve Smart Compose seçeneklerini aktif edin.

- Ayrıca, Gmail'in makine öğrenimiyle e-postalarınızı yazma biçimini size göre özelleştirmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, iş arkadaşlarınızın e-postalarını çoğunlukla 'merhaba ekip' ya da 'herkese merhaba' şeklinde yanıtlıyorsanız, sonuçlar da buna göre optimize olur.

Android'de akıllı yanıtlama nasıl etkinleştirilir?

- Sol üst köşedeki simgeye tıklayıp işlemi gerçekleştirmek istediğiniz hesabı seçin.

- Ayarları aşağı kaydırın ve modu açmak için Smart Reply ve / veya Smart Compose üzerindeki onay kutusuna dokunun.

Not: Bu arada, Akıllı Yanıtlama özelliği şu anda yalnızca Android'de yer alıyor.

Böylece e-postalar çok daha hızlı ve kolay yanıtlanabilir hale geliyor.
Böylece e-postalar çok daha hızlı ve kolay yanıtlanabilir hale geliyor.

Sonuçlar neler?

Akıllı Yanıtlama özelliği açıkken yazdığınız her mesaj aslında yapay zekâ desteğiyle analiz ediliyor. Böylece yazışmalarınızda kişilere göre özel öneriler sunulmaya başlanıyor. Bir süre sonra daha kullanışlı hale geleceği kesin. Şimdilik denemeye değer.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >