Gmail'in mobil uygulamalardaki arayüzü yenilendi

Gmail
Gmail

Gmail'in web sürümünde güncellenen arayüz artık ana hatlarıyla Android ve iPhone'larda da hayata geçirildi. Bembeyaz ve tertemiz bir görünümle kullanıcıları karşılayan Gmail yakında tüm kullanıcılar için aktif olacak.

Google, yaklaşık bir yıl önce websürümünü baştan aşağı yeniledi. Bu süreçte mobil uygulamalar için ufak düzenlemeler yapan şirket, Android ve iPhone'lar için yeni arayüzü tanıttı. Birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara ulaşması beklenen güncelleme, Gmail'in web sürümüyle tam uyum içinde görünüyor. Artık hem masaüstü hem de mobil uygulamalar daha beyaz bir görünüme kavuşuyor.

Yenilenen Gmail tasarımı, bembeyaz bir arayüzle kullanıcıları karşılıyor.
Yenilenen Gmail tasarımı, bembeyaz bir arayüzle kullanıcıları karşılıyor.

Özellikler daha da akıllanıyor

Mobil uygulamalar, arayüz değişikliğinin yanı sıra yapay zekâ ve makineöğreniminin son nimetlerinden de yararlanıyor. Hatta SmartCompose adı verilen özellik sayesinde öneriler ve hızlı yanıtlarla daha akıllı hale geliyor.

En güzel yeniliklerden biri ise ana ekrandayken e-postalarıneklerinin vurgulanmış şekilde kullanıcı karşısına çıkıyor olması. Böylece e-postaların içeriği açılmadan ekler görüntülenebiliyor. Yeni sistemde Gmail'de birden fazla hesap arasında geçiş kolaylaştığı gibi kimlik avı e-postalarıyla mücadele de daha güçlü hale geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >