Google CEO'su Larry Page'in batık hyperloop projesi ortaya çıktı

Larry Page
Larry Page

Bloomberg, Google CEO'su Larry Page'in rafa kaldırılan 'hyperloop' projesini ortaya çıkardı. Detaylar haberimizde:

Larry Page denildiğinde akla ilk olarak Google geliyor. Ama aslında bu isim farklı alanlarda da çalışmalar yapıyor. Son olarak, Bloomberg'in ulaştığı bilgilere göre Larry Page yaklaşık üç yıldır 'bisikletlerle hyperloop' projesine yatırım yapıyor. Temelde Elon Musk'ın hyperloop projesine benzer mantıkla işleyen sistem, temelde 'trafiği azaltmaya' odaklanıyor.

Hyperloop projesi için 2015'te Heliox isimli bir şirket kurarak çalışmaları başlatan Larry Page'in başta yüksek maliyet olmak üzere birçok farklı sebepten dolayı projeyi askıyaaldığı belirtiliyor.

Larry Page'in batık projesi aslında bisiklet kullanımının artması için büyük katkı sağlayabilirdi.
Larry Page'in batık projesi aslında bisiklet kullanımının artması için büyük katkı sağlayabilirdi.

Büyük yatırımlar gerektiriyor

Bu yeni ulaşım modelinde Elon Musk'ın projesinden farklı olarak tüpler yerden metrelerce yükseğe yerleştiriliyor. Böylece tünel benzeri kazı çalışmaları yerine ulaşım yerden yüksekte sağlanıyor. Bu iş modeli ilk başta 'kazma maliyetlerinden kazanç' gibi görünse de aslında çok büyük yatırımlar gerektiriyor.

Eğer projede belirli bir aşamaya gelinebilseydi hedeflenen şey bisikletlerin hava geçirmez bir tüpün içinde seyahat gerçekleştirilmesiydi. Ancak az önce de bahsettiğimiz başta yüksek maliyet ve sürücü sebebiyle proje askıya alınmış gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >