Google Duo grup görüntülü görüşme özelliğini aktif etti

Google Duo. Fotoğraf: 9to5Google.
Google Duo. Fotoğraf: 9to5Google.

Google Duo uzun süredir test ettiği 'grup görüntülü görüşme' özelliğini bazı ülkeler için test sürecine açtı. Şu anda Endonezya'daki kullanıcılar Google Duo'dan dört kişiye kadar görüntülü görüşme yapabiliyor. Detaylar haberimizde:

Son birkaç aydır Google Duo'da görüntülü görüşmeler için kapsamlı testler yapılıyor. Bugün gelinen noktada ise grup görüntülü görüşme özelliği bazı ülkelerde aktif ediliyor. Özellik şu anda dörde kadar katılımcıyı destekliyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde sayı daha da artabilir.

Google Duo'da dört kişiye kadar görüntülü görüşme yapılabiliyor. Fakat bu sayının önümüzdeki dönemlerde artması söz konusu.
Google Duo'da dört kişiye kadar görüntülü görüşme yapılabiliyor. Fakat bu sayının önümüzdeki dönemlerde artması söz konusu.

Dört kişi görüntülü görüşebiliyor

Twitter'da resmî Google Endonezya hesabı tarafından onaylanan bilgi, Duo'nun yeni versiyonundaki bu özelliği doğruluyor. Arama çubuğunun altında yer alan 'Grup Oluştur' simgesiyle işlem gerçekleştirilebiliyor. Böylece hemen bir grup oluşturup görüntülü sohbete başlanabiliyor.

Bu adımı attıktan sonra kullanıcılar en fazla üç kişi seçebiliyor. Daha sonra bir arama başlatmak istenilen kullanıcıya bir çağrı gidiyor. Video görüşme ekranı, katılımcılar gruba katıldıkça bölünerek en sonunda dört parçada görüntülü görüşme yapılabiliyor.

Google, tüm dünyada yaygın olarak kullanıma sunulmadan önce bu özelliği detaylıca test ediyor. Dolayısıyla şu anda herkes için ne zaman aktif olacağı bilinmiyor. Ancak yine de çok sürmeyeceği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >