Google Haritalar’a güvendi, 2 gün boyunca çölün ortasında kaldı

Google Haritalar.
Google Haritalar.

Google, Haritalar özelliğiyle çoğu zaman birçok kullanıcının imdadına koşsa da bazen çeşitli talihsizlikler de yaşanabiliyor. Google Haritalar’ın tarif ettiği yola göre hareket eden adam çölün ortasında ölmek üzereyken bulundu.

55 yaşındaki Mick Ohman, Arizona Crown King’de oldukça güzel bir öğle yemeği yemek amacıyla yola çıkmıştı. Her zaman yaptığı gibi yol tarifi konusunda Google Haritalar’a güvendi ve az kalsın bir daha hiç öğle yemeği yiyememekle baş başa kalıyordu. Google Haritalar, Mich Ohman’ı trafiğe sokmamak niyetiyle alternatif bir güzergah belirleyerek onu yönlendirmeye başladı. Ancak yol oldukça engebeli ve taşlıktı. Bir süre bu yolda ilerledikten sonra aracı bozulan Mick, yarım şişe su, bir adet bozuk sandviç ve bir paket krakerle birlikte Arizona Çölü’nde mahsur kaldı.

Aradan geçen iki günlük sürenin ardından gıdası ve suyu tükenen adam asla kurtarılamayacağını düşünmeye başladı ve bulunduğunda sevdiklerine gösterilmesi için bir video kaydetti. Sıcağın da etkisiyle iyice zorlanan Ohman, arayışları sonucunda küçük bir akarsuya ulaşsa da açlığa bir çözüm bulamadı. Belki bir helikopter görür ve gelir umuduyla taşlarla yere kocaman bir H harfi yapan adam bir de yardım fişeği atmış fakat fişek alev almamış.

İkinci günün sonunda yardım bulmak amacıyla aracından uzaklaşan adam, doğa bisikletçisi Troy Haverland ile karşılaşmış. Nick’e yardım etmek için hemen harekete geçen Haverland, talihsiz adamı hemen sağlık birimlerine ulaştırmış. Kurtarıldıktan sonra röportaj veren Ohman, “İnsanlar hata yapabilir, ıssız bir yere gidecek kişiler hazırlıklı olmalı ve tek başlarına yol çıktıklarını yakınlarına bildirmeliler. Benim hikayem belki başka birinin dikkatli olması için yardımcı olabilir.'' diyerek tedbirli olmanın önemine dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >