Google hayat kurtaracak: Acil durum ve afet uyarısı

Google SOS
Google SOS

Google, yeni özelliği sayesinde Arama ve Haritalar içerisinde doğal afetler ve diğer bölgesel krizler için uyarıda bulunarak kullanıcılarını bilgilendirecek. Kullanıcılar için koruma tedbirleri almayı kolaylaştıracak uygulama ilgiyle karşılandı…

SOS Alerts ismiyle çıkacak olan bu özellik, arama sonuçlarının en üstünde veya haritalarda bulunan bölgelerde uyarı şeklinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirket, bu hizmeti sunabilmek için Federal Acil Durum Yönetim Merkezi, Filipinler Atmosferik, Coğrafi ve Astronomi Hizmetleri Yönetimi başta olmak üzere, birçok farklı kurum ve kuruluş ile ortak çalışmalar yapılacağını duyurdu.

Google, aramalar bölümünde durumun özetini, haritalarını, ilgili haberleri ve acil durum telefonlarını, web sitelerini ve diğer ilgili bilgileri ekrana taşıyacak. Afet bölgesine olan uzaklığınız belli bir seviyeye düştüğünde Google size bilmeniz gereken her şeyi bir bildirim vasıtasıyla iletecek. Haritalar bölümünde ise ilgili durumlarda Google bu bilgiyi açılır bir pencereyle önümüze getirecek. Arama sonuçlarında olduğu gibi, Haritalar da olayla ilgili bilgi, paylaşım, telefon numaraları ve web sitelerini görüntüleyecek. Haritada gerçek zamanlı güncellemeleri, kapanan yolları ve ulaşımdaki değişiklikleri görmek de mümkün olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >