Google I/O: Geliştirici Konferansı'ndan neler bekleniyor?

Android Asistan
Android Asistan

Google'ın bu yılki Geliştiriciler Konferansı'nda yeni Android işletim sisteminden sanal gerçekliğe kadar birçok farklı ana gündem maddesi üzerinde duracağı biliniyor. Google I/O'dan beklenenleri sizler için bir araya getirdik.

Google'ın her yıl düzenlediği I/O Geliştiriciler Konferansı, bu sene 17 Mayıs'ta şirketin CEO'su Sundar Pichai'nin yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Organizasyon, klasik ürün duyurularının yanı sıra akıllı cihazlar, makine öğrenimi ve diğer farklı gruplara da odaklanacak. Elbette bu kategorilerle alakalı olarak çeşitli sürprizler de bekleniyor. Daha ziyade Android cephesiyle alakalı önemli gelişmelerin aktarılacağı da su götürmez bir gerçek. Arama motoru devinin bu yılki Geliştiriciler Konferansı esnasında sahneye çıkarması ya da bahsetmesi beklenen teknolojileri bir araya getirdik.

Google Asistan

                                    
                                    Google, tüm akıllı cihazlarları birbirlerine bağlayıp geniş bir ağ oluşturma gayretini sürdürüyor. Hatta bu kapsamda Nesnelerin İnterneti projeleriyle birçok farklı yeni ürünün de sahneye çıkarılması söz konusu. İşin yazılım tarafında ise Google Asistan yer alıyor. Güçlü makine öğrenme algoritmalarıyla kısa sürede mümkün olan en üst düzey performansı vererek efektif kullanım sunan Google Asistan birçok kişi tarafından Siri, Alexa ve Cortana'dan çok daha başarılı olarak gösteriliyor. Dolayısıyla Geliştiriciler Konferansı sırasının ana gündem maddelerinden biri büyük ihtimalle Google Asistan olacak.
Google Asistan Google, tüm akıllı cihazlarları birbirlerine bağlayıp geniş bir ağ oluşturma gayretini sürdürüyor. Hatta bu kapsamda Nesnelerin İnterneti projeleriyle birçok farklı yeni ürünün de sahneye çıkarılması söz konusu. İşin yazılım tarafında ise Google Asistan yer alıyor. Güçlü makine öğrenme algoritmalarıyla kısa sürede mümkün olan en üst düzey performansı vererek efektif kullanım sunan Google Asistan birçok kişi tarafından Siri, Alexa ve Cortana'dan çok daha başarılı olarak gösteriliyor. Dolayısıyla Geliştiriciler Konferansı sırasının ana gündem maddelerinden biri büyük ihtimalle Google Asistan olacak.
Android O

                                    
                                    Bir diğer önemli husus ise mobil işletim sistemi. Mevcut Nougat sürümüne oranla birçok farklı yenilikle beraber gelecek olan Android O, yine Geliştiriciler Konferansı'nda en çok konuşulacak ve gündeme getirilecek seçenekler arasında. Her ne kadar Android O'nun şimdilik bazı özellikleri sızmış olsa da, birçok detay gizemini koruyor. Dolayısıyla bu ayrıntıların I/O'da sergilenmesi bekleniyor. Elbette en önemli ayrıntılardan birisi de Android O'nun önceki versiyonlara göre çok daha güvenli bir altyapıya kavuşuyor olması. Zira artan Android açıkları ve siber saldırılar, Google'ı çok daha güvenli bir yapı oluşturmaya itiyor.
Android O Bir diğer önemli husus ise mobil işletim sistemi. Mevcut Nougat sürümüne oranla birçok farklı yenilikle beraber gelecek olan Android O, yine Geliştiriciler Konferansı'nda en çok konuşulacak ve gündeme getirilecek seçenekler arasında. Her ne kadar Android O'nun şimdilik bazı özellikleri sızmış olsa da, birçok detay gizemini koruyor. Dolayısıyla bu ayrıntıların I/O'da sergilenmesi bekleniyor. Elbette en önemli ayrıntılardan birisi de Android O'nun önceki versiyonlara göre çok daha güvenli bir altyapıya kavuşuyor olması. Zira artan Android açıkları ve siber saldırılar, Google'ı çok daha güvenli bir yapı oluşturmaya itiyor.
Chrome OS

                                    
                                    Uygulamaların diğer bir ayağı ise elbette Chrome OS. Keza bu işletim sistemi için de yepyeni uygulamaların sunulması bekleniyor. Pencerelerin yeniden boyutlandırılmasından, Google uygulama temizleyiciye kadar yeni özelliklerin Chrome OS'a ekleneceği ifade ediliyor.
Chrome OS Uygulamaların diğer bir ayağı ise elbette Chrome OS. Keza bu işletim sistemi için de yepyeni uygulamaların sunulması bekleniyor. Pencerelerin yeniden boyutlandırılmasından, Google uygulama temizleyiciye kadar yeni özelliklerin Chrome OS'a ekleneceği ifade ediliyor.
Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik

                                    
                                    Google'ın VR platformu olan Daydream'in tanıtılmasından bu yana tam bir yıl geçti. Dolayısıyla aradan geçen bir yıl süreçte hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik yatırımları devam etti. Bu alanda pastadan büyük bir pay almak isteyen Google'ın iki farklı platform için de yeni teknolojileri duyuracağı üzerinde duruluyor.
Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Google'ın VR platformu olan Daydream'in tanıtılmasından bu yana tam bir yıl geçti. Dolayısıyla aradan geçen bir yıl süreçte hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik yatırımları devam etti. Bu alanda pastadan büyük bir pay almak isteyen Google'ın iki farklı platform için de yeni teknolojileri duyuracağı üzerinde duruluyor.
Google Chrome ve web uygulamaları

                                    
                                    Yalnızca Google Chrome'a özgü eklentiler ve web uygulamaları da Google I/O'nun önemli detayları arasında olacak. Özellikle kullanılabilirliğe yönelik önemli gelişmelerden bahsedileceği aşikar.
Google Chrome ve web uygulamaları Yalnızca Google Chrome'a özgü eklentiler ve web uygulamaları da Google I/O'nun önemli detayları arasında olacak. Özellikle kullanılabilirliğe yönelik önemli gelişmelerden bahsedileceği aşikar.
Allo, Duo ve Hangouts güncellemeleri

                                    
                                    Google'ın Allo, Duo ve Hangouts uygulamaları için de yeni güncellemeler yayınlayacağı belirtiliyor. Uygulamaların özellikle masaüstü versiyonları için yeni detaylar üzerinde duruluyor.
Allo, Duo ve Hangouts güncellemeleri Google'ın Allo, Duo ve Hangouts uygulamaları için de yeni güncellemeler yayınlayacağı belirtiliyor. Uygulamaların özellikle masaüstü versiyonları için yeni detaylar üzerinde duruluyor.
Android Wear, Android TV, Chromecast ve diğer detaylar

                                    
                                    Son olarak diğer platformlarda da birtakım güncellemeler yapılacak. Bunlar arasında Android Wear, Android TV ve Chromecast var.
Android Wear, Android TV, Chromecast ve diğer detaylar Son olarak diğer platformlarda da birtakım güncellemeler yapılacak. Bunlar arasında Android Wear, Android TV ve Chromecast var.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >