Google, kendi doğum gününü kutladı

İki doktora öğrencisi Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulan Google, doğum gününe özel bir Doodle yayınladı.

Google, Alexa verilerine göre dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi olarak biliniyor. Dünya üzerinde değişik bölgelerde yer alan veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucusunda bir milyardan fazla arama isteği işlenirken, ziyaretçileri tarafından oluşturulan veriler günlük yirmi dört petabayt yer kaplıyor.

Google gayri resmi sloganı ise, Google'da mühendis olarak çalışan Amit Patel'e ait. Patel'in "Don't be evil" (Kötü olma) sloganı Paul Buchheit tarafından da desteklenir. Şirket 2006 yılında Mountain View, California'ya taşınmıştır. Bugün Google sürücüsüz otomobil dâhil birçok projesini bu merkezde yürütmektedir. Google ve Google'a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında Alphabet adı verilen çok uluslu bir şirketin kurulduğunu da belirtelim. Google Amerikan borsasında GOOGL kısaltması ile Alphabet Inc adı altında işlem görmeye devam etmektedir. Google'in borsa değeri yaklaşık olarak 550,46 milyar dolar civarındadır.

Google doğum günü ise her yıl 27 Eylül tarihinde kutlanır.

Doodle'a tıklanıldığında 'Google ne zaman kuruldu' arama sonuçları görüntüleniyor.
Youtube, Blogger gibi önemli sitelerin sahibi olan dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi Google,18. yılına özel özel bir Doodle yayınladı. Son olarak 2016 Paralimpik Olimpiyatları'na özel bir Doodle hazırlayan Google, bu kez kendi doğum günü için bir Doodle hazırladı.
Doodle'a tıklanıldığında 'Google ne zaman kuruldu' arama sonuçları görüntüleniyor. Youtube, Blogger gibi önemli sitelerin sahibi olan dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi Google,18. yılına özel özel bir Doodle yayınladı. Son olarak 2016 Paralimpik Olimpiyatları'na özel bir Doodle hazırlayan Google, bu kez kendi doğum günü için bir Doodle hazırladı.
Google ne zaman kuruldu?
'Google Guys' olarak anılan Larry Page ve Sergey Brin tarafından 4 Eylül 1998 yılında özel bir şirket olarak kurulan Google, 19 Ağustos 2004 tarihinde Google Inc. Olarak halka arz edildi. Borsaya açılan şirketin o dönem başında olan 3 isim (Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt) takip eden 20 yıl boyunca (2024 yılına kadar) Google'de birlikte çalışmak konusunda anlaşmaya vardı.
Google ne zaman kuruldu? 'Google Guys' olarak anılan Larry Page ve Sergey Brin tarafından 4 Eylül 1998 yılında özel bir şirket olarak kurulan Google, 19 Ağustos 2004 tarihinde Google Inc. Olarak halka arz edildi. Borsaya açılan şirketin o dönem başında olan 3 isim (Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt) takip eden 20 yıl boyunca (2024 yılına kadar) Google'de birlikte çalışmak konusunda anlaşmaya vardı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >