Google, kendi oyun servisi ve donanımı üzerinde çalışıyor

Nexus Player
Nexus Player

İki yıldır kendi çevrimiçi oyun servisi üzerinde çalışan Google, iddiaya göre bu servis için geliştirdiği donanım çözümünü test etmeye başladı. İnternet devine PlayStation ve Xbox'ta görev almış tecrübeli bir isim yardım ediyor.

100 milyar doları aşkın ekonomik hacmiyle teknoloji dünyasından her ismin pay almak istediği bir sektör olan oyun piyasasına yakında yeni bir servis sağlayıcısı gelebilir. The Information tarafından gündeme getirilen iddiaya göre, yakında Google'ın kendi oyun servisi ve donanımı piyasaya sürülecek.

İki senedir üzerinde çalışılan "Yeti" kod adlı projede, çevrimiçi oyun servisi için geliştirilen donanımın test faaliyetleri kısa bir süre önce başlamış. Google'ın donanımm bölümüne liderlik eden Rick Osterloh'un altında çalışan iki ismin yakından ilgilendiği projenin daha önce 2017 kış sezonuna yetişmesi bekleniyordu. Bilinmeyen bir sebeple sekteye uğrayan servis, PlayStation Now gibi pahalı oyun donanımlarına ihtiyaç duymadan abonelik tabanlı bir hizmetle internet üzerinden oyun koleksiyonuna özgürce erişim imkanı sağlayacak.

Google'ın Android işletim sistemini kullanan OUYA, kısa sürede topladığı bağışlarla ilk büyük Android oyun konsolu projesi olarak piyasaya sürülmüştü.
Google'ın Android işletim sistemini kullanan OUYA, kısa sürede topladığı bağışlarla ilk büyük Android oyun konsolu projesi olarak piyasaya sürülmüştü.

Eski Sony PlayStation yöneticisi Google'a transfer olmuştu

Google'ın oyun servisiyle alakalı ilk somut gelişme, geçen ay Phil Harrison'un Microsoft'un Xbox ekibinden transfer edilmesi olmuştu. 15 yıl PlayStation platformu için mesai harcayan Harrison, oyun konsolu sektörünün kıdemli isimleri arasında yer alıyor.

Google Play Games ve YouTube Gaming ile oyun piyasasının farklı alanlarında varlık göstermeye çalışan Google, çevrimiçi servisin oyunseverlere açılmasıyla sektördeki etkisini daha da artırmış olacak. Ancak şuan için Yeti kod adlı projenin ne zaman faaliyete geçeceği bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >