Google kurucusunun desteğiyle üretilen 'uçan otomobil' tanıtıldı

Kitty Hawk Flyer
Kitty Hawk Flyer

Google'ın kurucularından Larry Page tarafından finansal olarak desteklenen uçan otomobilin ilk prototipi tanıtıldı.

Google'ın kurucularından Larry Page tarafından finanse edilen ve Kitty Hawk şirketi tarafından üretilen uçan otomobilin ilk prototip tanıtıldı.

Havadan hareket edip suya iniş yapabilecek
Uçan otomobil, havadan hareket edip suya iniş yapabilecek. Sürücüler uçmak için eğitim alsa da ekstra bir pilot lisansına sahip olması gerekmeyecek.
Larry Page'in uzun süredir bir uçan otomobil üretme planları vardı. Tamamen kişisel yatırımıyla, iki ayrı geliştirme şirketini finansal olarak destekleyen Larry Page, bu iki şirketteki mühendislerin birbirleriyle rekabeti sonucu uçan otomobil tasarlama çalışmaları yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunu verdi ve Kitty Hawk şirketi uçan otomobil prototipini yayınladı.
Havadan hareket edip suya iniş yapabilecek Uçan otomobil, havadan hareket edip suya iniş yapabilecek. Sürücüler uçmak için eğitim alsa da ekstra bir pilot lisansına sahip olması gerekmeyecek. Larry Page'in uzun süredir bir uçan otomobil üretme planları vardı. Tamamen kişisel yatırımıyla, iki ayrı geliştirme şirketini finansal olarak destekleyen Larry Page, bu iki şirketteki mühendislerin birbirleriyle rekabeti sonucu uçan otomobil tasarlama çalışmaları yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunu verdi ve Kitty Hawk şirketi uçan otomobil prototipini yayınladı.
''Otomobili kullanmayı öğrenmek birkaç dakikada hallolacak''
Futurism.com'un haberine göre Kitty Hawk Flyer adı verilen uçan otomobilin oldukça yüksek bir hareket kabiliyetine sahip. Uçan otomobil sadece havada değil suda da hareket edebiliyor.
Şirket, kullanıcıların otomobili kullanmayı birkaç dakikada öğrenebileceği iddiasına bulunurken ABD Federal Havacılık İdaresi'nden yasal izinleri alınan otomobili sürmek için pilot lisansına sahip olmak gerekmeyecek.
''Otomobili kullanmayı öğrenmek birkaç dakikada hallolacak'' Futurism.com'un haberine göre Kitty Hawk Flyer adı verilen uçan otomobilin oldukça yüksek bir hareket kabiliyetine sahip. Uçan otomobil sadece havada değil suda da hareket edebiliyor. Şirket, kullanıcıların otomobili kullanmayı birkaç dakikada öğrenebileceği iddiasına bulunurken ABD Federal Havacılık İdaresi'nden yasal izinleri alınan otomobili sürmek için pilot lisansına sahip olmak gerekmeyecek.
Şimdi başvuru yapana 2020'de kesin teslim garantisi veriliyor
Bu yılın sonunda seri üretimine geçilecek otomobilin, fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken ön satış için 100 dolarlık bir başvuru şartı koşuluyor. Kitty Hawk firması, bu ön satış başvurusu yapan kişileri satın alma listesine ekliyor ve aracı ilk olarak onlara ulaştıracağını garanti ediyor.
Araçların teslim tarihinin ise 2020 yılı olması bekleniyor.
Şimdi başvuru yapana 2020'de kesin teslim garantisi veriliyor Bu yılın sonunda seri üretimine geçilecek otomobilin, fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken ön satış için 100 dolarlık bir başvuru şartı koşuluyor. Kitty Hawk firması, bu ön satış başvurusu yapan kişileri satın alma listesine ekliyor ve aracı ilk olarak onlara ulaştıracağını garanti ediyor. Araçların teslim tarihinin ise 2020 yılı olması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >