Google Pixel ve Google Pixel 3 karşı karşıya: Yeni modeli satın almaya değer mi?

Google Pixel vs Google Pixel 3
Google Pixel vs Google Pixel 3

Yeni nesil Google Pixel'lerin tanıtılması üzerinden yaklaşık bir hafta geçti. Pixel 3'ü inceleyen ve ayrıntılarına vakıf olan birçok kişinin kafasındaki soru işareti ise ortak: Gerçekten yeni telefona geçmeye gerek var mı?

Google, özellikle halihazırdaki Pixel kullanıcılarının merakla beklediği yeni nesil Pixel'leri geçen hafta tanıttı. İlk Google Pixel ile kıyaslandığında ekran, yonga seti ve kamera başta olmak üzere birçok fark içeren yeni model, aslında eskiye oranla ciddi farklar sunuyor. Peki ama gerçekten Google Pixel 3 satın almaya değer mi?

Bu sorunun yanıtını öğrenmek için öncelikle Google Pixel ve Google Pixel 3 arasındaki farkları bilmek gerekiyor.

Yeni nesil Google Pixel'in ekranı artık çok daha ince bir ekrana sahip.
Yeni nesil Google Pixel'in ekranı artık çok daha ince bir ekrana sahip.

Ekran: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel'de 16:9 oranında bir ekran vardı. Ancak Google Pixel 3'te bu oran 18:9'a evrildi. Bu noktada 5 inç'lik ekran da aslında büyüyerek 5.5 inç seviyesine yükseldi. Eski modelde AMOLED ekrana yer verilirken yenisinde OLED'e geçiş yapıldı. Tüm bunlara ek olarak çözünürlük de 1920 x 1080 pikselden,2160 x 1080 piksel'e çıkarıldı.

Yonga seti: Google Pixel vs Google Pixel 3

Değerlendirme kriterlerinden bir diğeri ise yonga seti. Eskiden Qualcomm Snapdragon 821'in kullanıldığı Pixel, artık Pixel 3 ile birlikte yerini şu anda Qualcomm cephesindeki en yüksek performans sunan mobil yonga seti Snapdragon 845'e bırakıyor. Yani aslında aradaki performans farkını gözetmek gerekiyor.

RAM: Google Pixel ve Google Pixel 3

RAM konusunda durum tamamen aynı. Her iki telefonda da 4 GB'lık RAM yer alıyor.

Depolama: Google Pixel vs Google Pixel 3

Depolama tarafında iki farklı opsiyon sunuluyor. Google Pixel'de bu opsiyon 32 GB / 128 GB olarak yer alırken; Pixel 3'te ise 64 GB ve 128 GB olarak iki farklı seçenek sunuluyor.

Arka kamera yine tek. Ancak geliştirilmiş şekilde sunuluyor.
Arka kamera yine tek. Ancak geliştirilmiş şekilde sunuluyor.

Kamera: Google Pixel vs Google Pixel 3

İşte kullanıcılar açısından en büyük fark oluşturabilecek unsurlardan biri, kamera. Eski modelde 12.3 MP'lik 1.55 mikronluk f/2.0 diyafram açıklıklı ve EIS destekli bir arka kamera yer alıyordu. Yeni telefonda ise 12.2 MP'lik 1.4 mikronluk f/1.8 diyafram açıklığı sunan OIS destekli bir kamera var. Google Pixel'de ön kamera tarafında 8 MP'lik tek bir seçenek vardı. Ancak yeni modelde 8 MP'lik çift ön kameraya yer veriliyor.

Hoparlör: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel'deki hoparlör monoydu. Ancak yeni telefonda stereo hoparlör yer alıyor. Bunun önemi büyük.

Batarya ve şarj: Google Pixel vs Google Pixel 3

Batarya eskiye oranla 145 mAh artış göstermiş ve 2915 mAh seviyesine çıkmış. Bataryalar tahmin edilebileceği üzere iki telefonda da çıkarılamıyor. 18 Watt'lık USB-C bağlantısı her iki telefonda da standart. Ancak yeni modelde bir de Qi desteklikablosuzşarj desteği var.

Boyutlar ve ağırlık: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel'in boyutları 143,8 x 69,5 x 8,5 mm. Pixel 3'ün boyutları ise145,6 x 68.2 x 7.9 mm. Yani aslında temelde önemli bir 'incelme' var. Ağırlık konusunda ise Google Pixel 3, 148 gram ile Pixel'den 5 gram daha ağır.

Google Pixel 3'te iki yeni renk seçeneği sunuluyor. Fotoğraf: PhoneArena.
Google Pixel 3'te iki yeni renk seçeneği sunuluyor. Fotoğraf: PhoneArena.

Ekstralar: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel'de olmayan IP68 sertifikası yeni versiyonla birlikte telefona eklendi. Renk seçenekleri konusunda da değişiklikler var. Siyah, gümüş ve mavirenkseçeneklerinin yer verildiği Google Pixel, yerini siyah,beyaz ve pembeye bıraktı.

Sonuç: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel 3 ile birlikte arka tasarım da güncellendi. Arkadaki yapı kullanım sırasında daha sağlam bir tutuş olarak kendini gösterirken kablosuz şarjı da mümkün hale getiriyor. Yeni telefon için standı satın almak isteyenlerin ek olarak 79 dolar ödeme yapması gerekiyor. Birçok farklı hususta Google Pixel 3'ün Pixel'e oranla büyük fark ortaya koyduğu aşikar. Ancak bu noktada 'fiyat' konusuyla değerlendirme yapmakta yarar var.

Artılar: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel:

  • İyi kamera
    3.5 mm'lik kulaklık çıkışı

Google Pixel 3:

  • Kompakt form faktörü
    Fantastik kameralar
    OLED ekran
    Stereo hoparlörler
    Kablosuz şarj desteği

Eksiler: Google Pixel vs Google Pixel 3

Google Pixel:

  • Büyük çerçeveler
    Su geçirmezlik yok
    Kablosuz şarj yok
    Tek ön kamera

Google Pixel 3:

  • 3.5 mm'lik kulaklık çıkışı yok

Şu anda Google Pixel'in yurt dışı fiyatı 355 dolar seviyesinde. Pixel 3 ise 799 dolara satılıyor. Haliyle aradaki fark iki katından daha fazla. Bu noktada yeni teknolojilerden yararlanmak; daha hızlı ve yüksek kaliteli fotoğraflar çeken bir telefona sahip olmak isteyenler fiyatı göz önünde bulundurarak Google Pixel'lerini Google Pixel 3'lere yükseltebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >