Google'dan iç mekan konumlandırma için test uygulaması: WifiRttScan!

Google uygulama
Google uygulama

Google, 802.11mc iç mekan konumlandırmasını test etmek için WifiRttScan uygulamasını Google Play'de yayınladı. Yani şu an isteyen kullanıcılar Android 9 yüklü telefonlara bu uygulamayı kurabiliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Android P ile gelen birçok yeni özellik var. En önemlilerinden biri de IEEE 802.11mc. Bu yeni Wi-Fi protokolünün desteklenmesi aslında bazı noktalarda kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Yeni Wi-Fi standardı temelde iç mekanda konumlandırmaya destek sağlıyor. RTT destekli Wi-Fi erişim noktalarına olan mesafenin ölçülmesini sağlayan sistem, son olarak Google tarafından yayınlanan WifiRttScan uygulamasıyla ölçülebiliyor.

WifiRttScan uygulamasıyla birlikte kapalı mekanlarda yalnızca 1-2 metre şaşan konum bilgilendirmesi ölçülebiliyor.
WifiRttScan uygulamasıyla birlikte kapalı mekanlarda yalnızca 1-2 metre şaşan konum bilgilendirmesi ölçülebiliyor.

İsteyen herkes indirilebiliyor

Kapalı alanlar için GPS tarafından üretilen konum bilgileri gerçeği yansıtmıyor. Ancak Android 9 ve sonrasında desteklenen bu sistem aslında kapalı alanlarda yön bulmak için devreye giriyor.

Kullanım örnekleri arasında alışveriş merkezleri, stadyumlar ve konferans salonları yer alıyor. Yalnızca 2.5 MB'lık WifiRttScan uygulaması aşağıdaki bağlantı üzerinden indirilebiliyor.

WifiRttScan (Google Play)

Bu sistemin ilerleyen yıllarda yaygınlaşmasıyla birlikte en basit kullanıcı tabiriyle 'kapalı mekanlarda paylaşılan konumlar' kullanıcıları yanıltmayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >