Google'ın yapay zekası 'AlphaGo' Çinli şampiyonu yendi

Go oyunu
Go oyunu

Çin'de, arama motoru devi Google'a ait yapay zeka şirketi DeepMind'in geliştirdiği AlphaGo yazılımı, Veyçi olarak da bilinen 2 bin 500 yıllık strateji oyunu Go'da Çinli şampiyon oyuncu

Ke Jie

'yi yendi.

China Daily'nin haberine göre, ülkenin Cıciang eyaletinin Vucın kasabasında 5 gün boyunca farklı oyuncularla karşı karşıya gelecek AlphaGo, ilk maçını kazandı.

19 yaşındaki Ke Jei dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor.
19 yaşındaki Ke Jei dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor.

Oyuncular, AlphaGo'nun yüksek zihinsel aktivite gerektiren oyunda yorulma ve duygusal karışıklık gibi etkenlere maruz kalmaması nedeniyle avantajlı durumda olduğunu belirtti.

Çinli profesyonel Go oyuncusu Ke Jie, geçen yıl yapılan Dünya Açık Go Turnuvası'nda birinci olmuştu.

2 bin 500 yıllık strateji oyunu

                                    Go

  
Çin, Japonya ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde popüler bir strateji oyunu olan Go, uzun süredir yapay zeka araştırmacılarının ilgisini çekiyor.

  
Go, iki oyuncu tarafından 181 siyah ve 180 beyaz taş ile 19x19 karenin bulunduğu bir tahtada oynanıyor. Oyuncular, kendi taşlarıyla tahtada rakipten daha fazla alan almak ve rakibin taşlarını kendi taşlarıyla çevreleyerek yemeyi hedefliyor.
2 bin 500 yıllık strateji oyunu Go Çin, Japonya ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde popüler bir strateji oyunu olan Go, uzun süredir yapay zeka araştırmacılarının ilgisini çekiyor. Go, iki oyuncu tarafından 181 siyah ve 180 beyaz taş ile 19x19 karenin bulunduğu bir tahtada oynanıyor. Oyuncular, kendi taşlarıyla tahtada rakipten daha fazla alan almak ve rakibin taşlarını kendi taşlarıyla çevreleyerek yemeyi hedefliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >