GoPro dayanıklılık testi şaşırttı: Lava bile dayanıklı!

GoPro Hero 5.
GoPro Hero 5.

Hawaii’de faaliyet gösteren Kilauea EcoGuides ismindeki şirketin sahibi ve en yetkili rehberi olan Erik Storm, ekibinde bulunan üyelere anlatım yaparken GoPro aksiyon kamerasını bir çatlağın içinde unuttuğunu fark edememiş. Bu çatlak içinde bulunan kameranın lav akışı içinden sağ salim çıkması büyük şaşkınlık oluşturmayı başardı.

Oldukça ilginç ve dikkat çekici olarak değerlendirilebilecek olan olayda GoPro’sunu unuttuğu fark eden kılavuz, jeoloji kaya çekici vasıtasıyla erimiş kayalar içinden cihazını hasar almadan kurtarmayı başarmış. Kesinlikle bu süre boyunca kameranın yanmak suretiyle mutasyon geçirdiği bile iddia edilebilir. GoPro Hero 5 olduğu tahmin edilen ürün, geçirdiği süreçlerle oldukça ilgi çekici olmayı başardı.

Fiziksel olarak değişim geçirmiş olsa da kullanıcısı eve döndüğünde cihazın Wi-Fi ışığının halen aktif olduğunu fark etti. Storm, cihazın çalışır vaziyette kalmasını “mucize” olarak değerlendirirken kameranın ve SD kartının halen sıkıntısız biçimde aktif olması şok etkisi oluşturmuş. Olayı daha da keyifli kılan unsurların başında kurtarılan cihazdaki görüntülerde cihaza lavların gelişinin de net olarak seçilebilmesi. Kılıf ya da harici koruma yerine doğrudan dayanıklı gövdeyle kullanıcılarına güven vadeden GoPro Hero 5, birçok testin ardından dayanıklılıkta da sınıfı geçmeyi başardı…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >