GTA VI, Narcos'tan mı ilham aldı?

GTA VI.

Rockstar Games'in yıllardır merakla beklenen efsane oyun serisi Grand Theft Auto'nun devam ürünü VI için duyulan heyecan günden güne artıyor.

JackOLantern1982 isimli bir Reddit kullanıcısı tarafından ortaya atılan son iddia, GTA VI'nın Netflix'in efsane dizisi Narcos'tan ilham aldığı noktasında birleşiyor.

70'li yılların sonu ve 80'li yılların başında geçecek oyun, Ricardo isimli tek bir karakterin hikayesine odaklanacak. Oyunda basit bir suç adamının bir 'mafya baronuna' dönüşme öyküsü anlatılacak.

Grand Theft Auto serisi, oyun tarihinin en başarılı ve en çok ses getiren oyun dizilerinden biri olarak değerlendiriliyor. Serinin birçok üyesi başlı başına 'efsane' konumunda sınıflandırılırken serinin hayran kitlesi de farklı yaş ve özelliklerde çok net bir mozaiği bünyesinde barındırıyor. Yıllardır, binlerce farklı oyun tutkunu Vice City, SanAndreas veya 5 demeden GTA oyunlarına yoğun bir ilgi göstermekten geri durmuyor. Oyun dünyasındaki yeri tartışmasız biçimde günden güne sağlamlaşan seri, Rockstar Games'in de en ilerici ve güçlü hamlesi olarak karşımızda. Birçok farklı ve güçlü yeni oyun serileri üretmesine karşın şirketin en önemli konsantrasyon noktası hala GTA.

Grand Theft Auto serisinin hemen her üyesinde fazlaca ofansif unsurlar bulunuyor.
Grand Theft Auto serisinin hemen her üyesinde fazlaca ofansif unsurlar bulunuyor.

Grand Theft Auto serisinin son ürünü olan GTA V'in 17 Eylül 2013'te piyasaya çıkmasından bu yana geçen yaklaşık 6 yıllık periyotta birçok kullanıcı, coşkulu bir heyecanla GTA VI'yı bekledi. Kuşbakışı bir harita üzerinde tüm kuralları yıkmak ve otomobilleri patlatıp görevler yapmak fikri ne kadar çekici bilmiyoruz ama GTA, bilinen tüm oyun gerçeklerini alt üst etmeyi kısa sürede başardı. Rockstar Games'in vadettiği tüm gerçeklikler, şirketin doğru adımlarıyla birleşerek kusursuz bir oyun serisi ortaya çıkardı. Serinin olası yeni üyesi GTA VI için çok sayıda farklı sızıntı dillendirilirken bunlara yeni bir üye daha geçtiğimiz akşam eklendi.

Rockstar Games, GTA sayesinde tarihin en güçlü oyun organizasyonlarından birine dönüştü.
Rockstar Games, GTA sayesinde tarihin en güçlü oyun organizasyonlarından birine dönüştü.

"Sıfırdan zirveye"

JackOLantern1982 adında bir Reddit kullanıcısı, gelecek Grand Theft Auto oyunu hakkında birçok iddia ortaya attı. Project Americas kod adlı oyun hakkındaki bilgilerin Kotaku ve PC Gamer'da çalışmış iki 'arkadaş'tan geldiğini de ekledi. Efsaneleşmiş oyun serisinin son oyununda, Netflix'in başarılı serisi Narcos'un ciddi bir şekilde oyunu etkilediği bilgisi ortaya atıldı. Dahası, karakterler kendi ana dillerinde konuşacağı için oyunu oynarken Narcos'un bir bölümünü izliyor gibi olacağımız da belirtildi.

Narcos, GTA'nın yeni oyunu VI'nın teması olarak karşımıza çıkacak. Oyundaki Ricardo, Pablo Escobar'ın bir yansıması olabilir.
Narcos, GTA'nın yeni oyunu VI'nın teması olarak karşımıza çıkacak. Oyundaki Ricardo, Pablo Escobar'ın bir yansıması olabilir.

Yavaş yavaş belirginleşen detaylar arasında GTA VI'nın 2012 yılından bu yana geliştirme sürecinde olduğu belirtilse de Red Dead Redemption 2'ye odaklanan Rockstar Games'in GTA konusundaki yoğunluğunu 2015'ten itibaren artırdığını biliyoruz. Oyun içeriğinde Ricardo isimli tek bir oynanabilir karakter olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. İlk etapta uyuşturucu baronlarının piyonu olarak görev alan Ricardo, kendi bağlantılarını kurmadan önce Vice City ile Güney Amerika arasında uyuşturucu ticaretleri yapacak. Sonrasındaysa kendi uyuşturucu imparatorluğunu kurmaya başlayacak.

Sony'nin gelecekteki oyun konsolu PS5, GTA VI'ya ev sahipliği yapacak.
Sony'nin gelecekteki oyun konsolu PS5, GTA VI'ya ev sahipliği yapacak.

Bunlar dışında, oyunun 1970'ler ve 80'lere damga vuran göç gibi konulara odaklanacağı da vurgulanıyor. Rockstar Games'in GTA işleri dışında yeni bir oyun üzerinde daha çalıştığı ve bu oyunun Bully 2 olabileceği iddiası da günden güne daha çok konuşulur hale gelmiş durumda. Grand Theft Auto 6'nın PlayStation 5 ve Xbox Scarlett gibi güçlü amiral gemisi konsollara giriş yapması ve bu sistemler üzerinden çalışması bekleniyor.

GTA VI neden bu kadar gecikti?

GTA VI bugün bile duyurulmuş olsa, oyunun çıkması için en az 1.5 ya da 2 senelik bir bekleyiş ile karşılaşacağız. Bu da en erken 2021 yılında, yeni neslin belki de çoktan çıktığı bir döneme denk geliyor. Tabi ki firma GTA V'te uyguladığı gibi şimdiki nesil ve yeni nesil taktiğini uygulanabilirdi ama Rockstar Games'in bunun için geç kaldığını düşünüyorum. Hatırlarsanız GTA V ilk olarak PS3 ve Xbox 360'a çıkmış sonrasında ise yeni konsollar ve akabinde PC platformuna gelmişti. Eğer böyle bir planlama olsaydı GTA VI'yı şimdiye kadar görmüş olmamız gerekiyordu. Diğer taraftan seriye genel olarak baktığımızda Rockstar Games'in ilk olarak 2'şer yıl aralıklarla GTA serisini çıkardığını görüyoruz. Kimi oyunlarda bu aralık 1 yıla kadar düşse de zaman aralığı asıl GTA IV ile açılmaya başlıyor.

GTA VI'nın resmi anlamda ilanı için son birkaç ay kaldığı öngörülüyor.
GTA VI'nın resmi anlamda ilanı için son birkaç ay kaldığı öngörülüyor.

Serinin hala en sevilen oyunlarından biri olan GTA IV, 2008 yılında piyasaya çıkmıştı. GTA V ise ondan tam 5 yıl sonra yani 2013 yılında piyasaya çıktı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen yeni GTA duyurusu ise henüz yapılmış değil. Tabi GTA serisi dışında belirttiğimiz bu aralıklarda Rockstar Games, Red Dead Redemption'dan tutun Bully'e, Manhunt'tan tutun da Max Payne 3'e kadar birçok oyuna da imza attı. GTA V sonrasında ise firmanın sadece 1 oyun çıkardığını görüyoruz. O da Red Dead Redemption 2. Yani firmanın diğer ekiplerde olduğu gibi oyun geliştirme süreci bir hayli uzamış durumda. Belki diğer firmalara göre bir tık bile fazla olduğunu söyleyebiliriz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >