Gürültü engellemeli yeni AirPods bu sene satışa çıkabilir

Apple AirPods
Apple AirPods

Çinli United Daily News'in yeni bir haberine göre Apple, bu sene sonunda gürültü engelleme özelliğine sahip olan yeni bir AirPods'u duyurabilir.
● Habere göre yeni AirPods'un önceki versiyonlardan ayırt edilebilmesi için AirPods Pro olarak isimlendirmesi söz konusu.
● Sıvı dayanıklılığı ve siyah renk seçeneğinin de beklendiği yeni modelde ses ve müzik kontrollerine ilişkin herhangi bir bilgi yok. Ayrıntılar haberimizde:

Mart 2019'da tanıtılan AirPods 2 üzerinden yalnızca 7 ay geçti. Ama yeni AirPods hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler, bu sene sonunda ya da gelecek senenin hemen başında yeni birAirPods'un çıkacağını gösteriyor.

Gürültü önleme, su dayanıklılığı, siyah renk seçeneği gibi özelliklerin konuşulduğu yeni AirPods'ta ne yazık ki ses ya da müzik kontrollerine ilişkin herhangi bir bilgi yer almıyor. Aslında bu sene tanıtılan AirPods'tan 'kontroller' konusunda beklenti yüksekti. Ama ne yazık ki beklenen olmadı. AirPods 3'de bu beklenti daha da artmış durumda.

İlk AirPods üzerinden tam 3 yıl geçti. iPhone 7 ve beraberinde Apple Watch 2 ile birlikte tanıtılan kablosuz kulaklık aslında kısa süre içinde geniş bir kitleye ulaştı. Diğer şirketlere de yeni bir pazar açan AirPods, aslında yıllardır var olan 'Bluetooth kulaklık' kavramını önemli oranda değiştirdi.

Evet; ilk başlarda birçok kişi AirPods'u pahalı buldu. Ama buna rağmen satın almaya devam etti. Hatta konuyla alakalı şirket CEO'su Tim Cook'un da bir açıklaması var.

  • Bazıları, AirPods'u pahalı bulabilir. Onlara herhangi bir deneyim mağazamızda AirPods'u kulağına geçirmesini tavsiye ediyorum. Bir sonraki adımları, onu satın almak olacak.

AirPods, aradan geçen 2-3 senede o kadar büyük satış rakamları elde etti ki Apple Watch da dahil olmak üzere giyilebilir ürünler şirketin en büyük gelir kalemlerinden biri haline geldi.

Gürültü engellemeli AirPods'ta siyah renk seçeneği olacağı da söylentiler arasında.

AirPods 2 bu noktada hayal kırıklığına sebep olmuştu. Ama yeni AirPods'ta işler biraz değişebilir. United Daily News isimli Çinli gazete, Apple'ın gürültü engelleme özelliğine sahip yeni bir AirPods tasarladığını haberleştirdi.

Amazon ve Microsoft gibi dev şirketler son zamanlarda yeni kablosuz kulaklıklarını duyururken, Apple da bu noktada AirPods 3 ile kullanıcıların karşısına çıkak istiyor.

Rapora göre yeni nesil AirPods, AirPods 3 değil AirPods Pro olarak isimlendirilecek. Yine doğrulanan bir şey yok elbette ama fiyatlandırma konusunda 260 dolardan bahsediliyor.

Neler bekleniyor?

Yine, az önce bahsettiğimiz gibi AirPods'tan beklentiler epey yüksek. Bu noktada aslında yeni modelde eski iki versiyona oranla fark oluşturacak detaylar bekleniyor.

Gürültü engelleme

AirPods 3'te (diğer adıyla AirPods Pro) en can alıcı özellik gürültü engelleme. Böylece artık kablosuz kulaklıklarda birçok şirketin yer verdiği bu teknoloji aslında Apple AirPods için de gerçek olabilir.

Sıvı dayanıklılığı

Yeni AirPods'un diğer detaylarından biri ise su dayanıklılığı olacak. Yeni AirPods'un yağmura ve tere karşı daha dayanıklı hale getirileceği söyleniyor.

Siyah seçeneği

Bu ihtimal her ne kadar düşük olsa da siyah renk de bekleniyor. Şu ana kadar çıkan iki model de Apple'ın tasarım felsefesi gereği bembeyazdı. Hem kulaklıklar hem de kutunun yeni modelle farklı renkler içerebileceği konuşuluyor. İlk akla gelen renk ise siyah. Ama bizde uzak bir ihtimal.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >