GZT 360: Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri konuştuk!

GZT 360
GZT 360

GZT 360 programıyla canlı yayınlarımıza devam ediyoruz. Bu kez teknoloji dünyasında son günlerde yaşanan gelişmeleri ele aldık ve Xiaomi'nin 10000 mAh kapasiteli harici bataryasını hediye ettik!

GZT 360 olarak son günlerde yaşanan teknolojik gelişmeleri canlı yayında ele aldık ve powerbank hediye ettik.

GZT 360 CANLI YAYIN

Powerbank kazanmak için yapmanız gereken şey çok basit; yalnızca yayını paylaşmak. Facebook ya da Twitter üzerinden yayını paylaşan izleyiciler powerbank ödülü için hak kazanıyor. Yayının son bölümünde ise kazanan kişi fanustan çekilen isim eşliğinde belli oluyor.

Not: Profilinizin gizlilik ayarının 'herkese görünür' olması gerekiyor.

Bu hafta konuşacağımız haberlerin büyük bir kısmı şu şekilde:

Sony, PlayStation 2 desteğini sonlandırdı

Sony, bir zamanların en popüler oyun konsolu PlayStation 2 için servis desteğini sona erdirdiğini resmen açıkladı. Bundan sonra, PlayStation 2 kullanıcıları, Sony tarafından teknik destek alamayacak..

Sonunda oldu: Amazon’un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı!

Dünyanın en büyük e-ticaret oluşumları arasında gösterilen Amazon’un piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. Apple’ın ardından 1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olma unvanını da ele geçiren Amazon, son sürat büyümeye devam ediyor…

Google'daki güvenlik açığı WhatsApp'ın 'Uçtan Uca Şifreleme' sistemini devre dışı bırakıyor

WhatsApp'ta yıllar önce aktif hale getirilen ve güvenliği artıran 'Uçtan Uca Şifreleme' özelliği Google Drive'daki bir güvenlik açığı sebebiyle yedekleme sonrasında pasif hale geliyor.

Avrupa Birliği’nin gözü Netflix’te: Yerli içerik kotası geliyor!

Avrupa Birliği, kendi bünyesi dışından içerik sağlayarak Avrupa Birliği sınırlarında popülerleşen Netflix ve Amazon Prime Video’ya yerli yapım kotası getirme kararı aldı…

Twitter’dan Trump açıklaması: Böyle devam ederse hesabı kapanır!

Twitter, Trump'ın öfkeli tweet'lerine devam etmesine izin vermeyeceğini ifade eden bir açıklama yayınladı. Twitter’ın genel politikası dünya liderleri için yargısız bir platform oluşturmak olarak tanımlandığından ve liderlerin söylediği her şey haber değeri taşıdığından bu konuya verilen önem arttı. Trump’ın söylemleri, önümüzdeki günlerde başını ağrıtabilir

İBB’den müthiş proje: Pet şişeni at, akbilini doldur!

İBB, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesini önlemek için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Vatandaşlar kart yükleme noktalarına konulacak otomatlara pet şişelerini atacak ve ücretsiz olarak ‘İstanbulkart’larını dolduracak.

Twitter'dan önemli güncelleme: Masaüstü web sitesi yenileniyor!

Twitter, uzunca bir süredir test ettiği yeni masaüstü web sitesi görünümünü kısa süre içinde aktif etmeye hazırlanıyor. Radikal değişiklikler içeren bu yeni görünüm, mobil uygulamalardaki Veri Tasarrufu ve Gece Modu özelliklerini de masaüstü tarafına getiriyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda yolcuları robotlar karşılayacak

Üçüncü havalimanının çok büyük bir kısmı tamamlandı. Gelecek ayın son günlerinde ilk etabının hizmet vermeye başlayacağı havalimanında yolcuları öncelikle İGA-BOT olarak isimlendirilen Türk ve Çin ortak yapımı robotlar karşılayacak.

Samsung, New York'ta da yapay zekâ merkezi açtı

Güney Koreli Samsung ABD, Kanada, Kore, Rusya ve İngiltere'nin haricinde New York'a da yapay zekâ merkezi açtı. İki yıl içinde bu merkezde 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >