GZT, Smart Future World Expo'dan bildiriyor: 'Geleceğin' etkinliği bugün başlıyor

Smart Future World Expo bugüm başlıyor.
Smart Future World Expo bugüm başlıyor.

GZT'nin dijital medya sponsorluğunu üstlendiği Smart Future World Expo bugün kapılarını açıyor. İstanbul Kongre Merkezi'nde 30-31 Ekim'de gerçekleşecek etkinlikte geleceğin akıllı teknolojileri ele alınacak.

Türkiye’nin en kapsamlı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, “Dijital KOBİ Hareketi” sloganıyla 30-31 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde başlıyor.

Yapay zeka, bulut bilişim, IoT ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojilerin konuşulacağı etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu teknolojik atılım ve ihracat seferberliği doğrultusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle organize edildi.

GZT'nin dijital medya sponsorluğunu üstlendiği geleceğin akıllı teknolojilerinin konuşulacağı Smart Future World Expo 30-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Bugün kapılarını açan organizasyon Türkiye ve bölgenin en önemli fuar ve zirvesi olarak biliniyor.

Bizler de GZT olarak etkinlik alanında olacağız. Etkinliğe ücretsiz kayıt yaptırmak isteyenlerin tek yapması gereken ise buradaki formu doldurmak.

Nasıl organize edildi?

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu teknolojik atılım ve ihracat seferberliği doğrultusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle organize edilen Türkiye’nin en büyük teknoloji ve dijital dönüşüm etkinliği Smart Future World Expo, “Dijital KOBİ Hareketi” sloganıyla bugün başlayan etkinlik 30-31 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde olacak.

Ne konuşulacak?

Smart Future World Expo’da yapay zeka, bulut bilişim, IoT ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren teknolojiler konuşulacak. Smart Future World Expo’da, geleceğin akıllı teknolojileri ve bu teknolojilerin ülkemizin şehirleri ve sanayisine getirdiği yeni yaklaşımlar ele alınacak.

  • Bakanlıkların, yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sektör lideri firmaların yerlerini alacağı dev organizasyonda; Sanayinin Dönüşümü, Akıllı Şehir ve Yapı ile Girişimcilik temaları eş zamanlı olarak işlenerek bilişim, yazılım, otomasyon, elektronik ve şehircilik başta olmak üzere gelişen IoT, yapay zeka, bulut bilişim ve büyük veri gibi geleceğin dünyasını şekillendiren akıllı teknolojilere değinilecek.

Katılım ücretli mi?

Kamu ve reel sektörün önde gelen kurumları, teknoparklar, teknokentler ve melek yatırımcı ağları başta olmak üzere dijital dönüşüm odağında ürün ve hizmet geliştiren pek çok teknoloji ve bilişim kuruluşu etkinlikte yerlerini alacak. Geçtiğimiz yıllarda 10 binin üzerinde ziyaretçinin ve yüzlerce lider markanın katılım gösterdiği etkinliğe katılım ücretsiz. Eş zamanlı konferanslardan oluşan zirve, son teknoloji ürünlerin sergileneceği fuar alanı, kurumlar arası iş birliklerine ortam oluşturan C-Level networking alanları ve proje pazarı gibi çok yönlü bileşenleri ile akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm üzerine yapılan en kapsamlı etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Yarışmalar olacak mı?

Türkiye Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği TET’in bu yıl 8.si düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Smart Future World Expo çatısı altında yeniden gerçekleşecek. Ar-Ge ve İnovasyon odaklı yaklaşım modeli ile yerli girişimleri, yatırımcılarla bir araya getirecek yarışmada iki gün boyunca; Akıllı Binalar ve Çevre, Akıllı Enerji, Akıllı Sağlık ve Medikal, Akıllı Ulaşım ve Ulaşım Araçları ve diğer akıllı uygulamalar sergilenecek. Etkinliğin ziyaretçileri TET Ar-Ge Proje Pazarı salonunda yarışan projeleri görebilecek ve proje temsilcilerinden dinleyebilecek. İki gün boyunca jürinin değerlendirmesine sunulan projelerden dereceye girenlere 187 bin 500 TL ödül dağıtılacak.

Zirvede başka neler olacak?

Smart Future Forum Standında ziyaretçileri VR etkileşim alanları ve Yerli Üretim Electric Vehicle karşılayacak. Smart Future World Expo sponsorlarından DOF Robotics, robotik teknoloji sektörüne yenilik getiren ürünlerini sergilediği stant alanında eğlence simülatörleri ile etkinliğe renk katacak. Etkinliğin Oturum Sponsorlarından İntel, iş ortakları ile birlikte katılacağı deneyim alanlarında yeni nesil teknolojileri ile geleceğin portresini çizecek.

Kimler katılıyor?

20 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapması beklenen zirve, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Zirve yerli ve yabancı ses getiren keynote konuşmacıları ve teknoloji alanındaki ilgi çekici oturumları ile dikkat çekecek. Google’dan Veri Analitiği Danışmanı ve IE Business School Gelişmiş Analitik ve Büyük Veri Profesörü Christina Stathopoulos, Alibaba.com CEO’su Cüneyt Erpolat ve Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young da yer alacak.

2018'deki etkinlikten bir fotoğraf.
2018'deki etkinlikten bir fotoğraf.

Dijital fabrikaların geleceği konuşulacak

İki gün boyunca eş zamanlı olarak iki salonda birden devam edecek Smart Future World Expo Akıllı Teknolojiler Zirvesi çatısı altında Energy Garage ve Future Factories sektörel etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Energy Garage kapsamında enerji sektöründe geleceğe yön veren proje ve girişimler sergilenirken, Future Factories teknoloji ekseninde gelişen dijital fabrikaların bugünü ve geleceğinin konuşulacağı bir buluşma noktası yaratacak.

KOBİ’ler gelecekle buluşuyor

Smart Future World Expo, ekonominin can damarı KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etmek ve gelecekle buluşturmak amacıyla fuar alanı içerisinde konumlandırılan Dijital Dönüşüm Salonu’nda dönüşüm yolculuğundaki firmalara dijitalleşme ihtiyaçlarını değerlendirme, teknoloji esaslı KOBİ’lerle eşleştirilme, mentörlük ve finansmana erişim gibi konularda önemli katkılar sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >