GZT.com Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi'nde!

GZT
GZT

GZT.com olarak Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi'ndeki gelişmeleri takipçilerimize Instagram üzerinden anlık şekilde aktardık. Fakat buna ek olarak bir de özel video çekimimiz var. Fakat öncesinde organizasyonda neler olup bittiğini öğrenmek isteyenler için ayrıntılar haberimizde:

Yapay zekânın kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Yıllar önce sadece basit komutları işleyen ve ortaya bir veri çıkaran yapay zekâ, bugün gelinen noktada karmaşık problemler çözerek işleri kolaylaştırıyor. Doğal olarak, bu kadar fazla konuşulduğu için bazı insanları da fazlasıyla tedirgin ediyor. Bu teknolojilerle ilgilenen hemen herkes 'acaba yapay zekâ ya da robotlar işimizi elimizden alabilir mi?' sorusuna maruz kalıyor.

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, İstanbul Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul'da düzenleniyor.
Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, İstanbul Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul'da düzenleniyor.

Evet, yapay zekâ teknolojileri insanları işinden edebiliyor. Fakat bu noktada insanlar ve robotların el ele kol kola yürümeyi öğrenmesi gerekiyor. Sürekli tekrarlanan ve insanlar için verimlilik konusunda hiçbir anlam ifade etmeyen işler artık otomasyonlar tarafından yapılıyor. Bunun yerine insanlar ise çok daha inovatif işlerle uğraşabiliyor. Bu durum aslında her meslek grubu için geçerli.

Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi hem yerli hem de uluslararası çapta birçok farklı konuşmacıyı ağırlıyor.
Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi hem yerli hem de uluslararası çapta birçok farklı konuşmacıyı ağırlıyor.

Dünya çapında tamamen yapay zekâya odaklanan çok fazla konferans ve etkinlik var. Ancak son birkaç yılda ülkemiz için de benzer etkinliklerin artığını söylemek mümkün. Bugün UNIQ İstanbul'da düzenlenen Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi de bunlardan biri. Yapay zekâ dünyasındaki en son yeniliklerin konuşulduğu bu zirvede hem yerli hem de uluslararası uzmanlar da bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.

Zirvede GZT.com olarak biz de gelişmeleri anlık olarak Instagram hikâyeleri üzerinden takipçilerimize aktardık.
Zirvede GZT.com olarak biz de gelişmeleri anlık olarak Instagram hikâyeleri üzerinden takipçilerimize aktardık.

Biz de GZT.com olarak Türkiye için büyük önem taşıyan Yapay Zekâ Zirvesi'ni yerinden takip ettik. Anlık bilgileri GZT Instagram hesabından hikâye şeklinde paylaştık. Fakat bunun yanında bir de özel VLOGçekimi yaptık. Videonun bu hafta içinde yayınlanacağı bilgisini de paylaşmış olalım.

Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi'nde neler oldu?

Az önce de bahsettiğimiz hem yerli hem de uluslararası düzeyde konuşmacılar yapay zekâ ve otomasyonlar hakkında kapsamlı bilgiler verdiler. Özellikle finans, eğitim ya da üretim gerçekleştiren kurumlar için özel yapay zekâ çözümleri başroldeydi.

Bu kapsamda konuşmacılar yapay zekâ sayesinde işlerin aslında ne kadar kolay hale geldiğinden fazlasıyla bahsetti. Ana sponsor Bahçeşehir Koleji öğrencileri de tamamen otomasyona bağladıkları projelerine yer verdi.

Video için takipte kalın. :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >