Haftanın Mobil Uygulamaları: Web tarayıcılar!

Web tarayıcı
Web tarayıcı

Düzenli olarak hazırladığımız mobil uygulama rehberimizde bu hafta web tarayıcıları konuk alıyoruz. İşte karşınızda hem Android hem de iOS cephesinde yer alan en başarılı mobil web tarayıcıları...

Mobil tarafta gerek Android gerekse iOS cephesinde birçok farklı web tarayıcı uygulaması bulunuyor. İşte karşınızda her iki platformda da görev yapabilen web tarayıcılar.

Google Chrome

Elbette listenin en tepesinde Google Chrome bulunuyor. Masaüstü web tarayıcılar arasında lider konumda olan Chrome, Android ekosistemine sahip telefonlarla birlikte geldiği için mobil pazarda da hayli iddialı.

Ve masaüstünde olduğu gibi mobil tarafta da olabildiğince sade ve basit bir görünüm sunuluyor. Gizli tarama, favoriler, okuma listesi, son sekmeler ve geçmiş gibi standart web tarayıcıların birçok özelliğini sunan Google Chrome, şifrelerin kaydedilmesi ve formların otomatik olarak doldurulması gibi yeteneklere de sahip. Üstelik varsayılan arama motoru Google üzerinde sesli arama da gerçekleştirilebiliyor.

Mozilla Firefox

Yine masaüstü tarafında en fazla tercih edilen web tarayıcıların başında gelen Mozilla Firefox, "hızlı web tarayıcı" mottosuyla ön plana çıkıyor. Gizli sekme özelliği sayesinde Chrome’da olduğu gibi tırnak içerisinde iz bırakmadan sayfalar arasında gezinti yapmayı sağlayan Firefox, eşitleme özelliğine de sahip. Böylece aynı hesabın kurulu olduğu cihazlarla senkronizasyon devam ettiriliyor. Üstelik bu eşitleme parolalar için de geçerli.

Safari

Android ekosisteminde olduğu gibi iOS’ta da varsayılan tarayıcı var elbette. Apple’ın hem masaüstü hem de mobil taraftaki varsayılan web tarayıcısı Safari. Evet; Safari’nin Android’e özel versiyonu yok. Dolayısıyla Android işletim sistemini tercih edenlerin farklı bir webtarayıcıya yönelmesi şart. Videonun ilerleyen dakikalarında diğer tüm web tarayıcılarına da değiniyoruz, detayları öğrenmek isteyenler videonun tamamını izleyebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >