Her şey akıllanıyor: 'Şimdi de ayakkabı'

Puma-Fi.
Puma-Fi.

Nike’ın Adapt BB ile ortaya koyduğu akıllı ayakkabı hamlesi üzerine şirketin en büyük rakiplerinden Puma da yapay zeka destekli ayakkabısını satışa çıkardı. Ayakkabıda ‘akıl savaşları’ resmen başladı diyebiliriz…

Kısa bir süre içerisinde birçok insanın ayağında görmemizin muhtemel olduğu, Bluetooth desteğiyle çalışan ayakkabıların dünyasına Puma da katıldı. Nike’ın Adapt BB ile oldukça iddialı bir giriş yaptığı sektörde Puma da umut dolu. Puma Fi adındaki ‘akıllı ayakkabı’ şimdilik yalnızca Apple Watch ve iPhone ile kumanda ediliyor olsa da kısa süre içerisinde tüm teknolojik ürünlerle entegrasyonu sağlanacak.

Puma-Fi oldukça şık bir ayakkabı görünümüne sahip.
Puma-Fi oldukça şık bir ayakkabı görünümüne sahip.

Nike Adapt BB'den 20 dolar daha ucuz!

Puma Fi, muadillerinin aksine ayakkabı bağcığını ‘aşağı yukarı kaydırmak’ suretiyle açılabiliyor. PUMATRAC isimli uygulamayla kontrol edilebilen ayakkabı, 330 dolarlık satış fiyatına rağmen çok sayıda insanın dikkatini çekmeyi kısa sürede başardı. Nike Adapt BB’nin 310 dolar olduğu düşünüldüğünde 20 dolarlık indirim bir ayakkabı için hiç de fena sayılmayacak bir satış avantajı doğurabilir.

frameborder='0' allowfullscreen style='width: 100%; min-height: 350px;'>
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >