Hiperaktivite problemi olanlar NASA programıyla tedavi edilecek

Dikkat Akademisi'nde NASA tarafından geliştirilen, astronot, pilot ve sporcuların dikkat seviyelerini artırmak amacıyla kullanılan "Play Attention" yöntemiyle dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemi olan öğrenciler tedavi ediliyor.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, yaptığı açıklamada, çocuklardaki dikkat eksikliğine işaret ederek televizyon, telefon ve multimedya araçlarıyla muhatap olan çocukların sınıflarında ve diğer yaşam alanlarında odaklanma sorunu yaşadıklarını söyledi.

Özellikle eğitim ortamının çocuklarda ciddi anlamda dikkat eksikliğine ve hiperaktivite bozukluğuna sebep olduğuna işaret eden Ulaş, "Maalesef bu sorunlar tedbir de alınmadığı takdirde ilaç kullanımına kadar gidebiliyor." dedi.



Ulaş, bu sorunların çözümü için çeşitli yöntemler kullanıldığını ve bu yöntemlerden birinin de bilgisayar oyunlarının kola takılan bir cihaz sayesinde, oyun kumandası ya da bilgisayar faresi kullanmadan oynandığı "Play Attention" sistemi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

''Play Attention'u kesinlikle tavsiye ediyoruz"

"Sistemin temel kurgusu, çocukların uzun süreli odaklanmasını sağlamak, dikkatini bir yere toparlayabilmek ve dış uyarıcıların etkisini çocuklar üzerinde azaltmak. Türkiye'de yeni kullanılan bu sistem, uzun yıllardır Amerika'da okullarda, evlerde ve danışmanlık merkezlerinde kullanılıyor. Başarılı olduğunu kullananlardan da biliyoruz. Özellikle yurt dışında bu yöntemle ilgili çalışmalar hatta çalışmaların ötesinde uzman görüşü alındı. Onlar da bu sistemin ve sürecin fevkalade sağlıklı işlediğini ifade ediyorlar. Çocuğun daha fazla odaklanması, kendini geliştirebilmesi için Play Attention'u kesinlikle tavsiye ediyoruz"



'Bu yöntem ile davranış odaklı program geliştirmeyi amaçlıyoruz'

Kentte hizmet veren Dikkat Akademisi'nin kurucusu ve eğitimci Adalet Ömeroğlu da NASA'nın geliştirdiği bir yöntem olan Play Attention'un astronot, pilot ve sporcuların dikkat seviyelerini artırmak amacıyla kullanıldığını ifade ederek sistemin bilimsel verilerden yola çıkılarak hazırlandığını anlattı.

''6 yaşından itibaren 70 yaşına kadar her bireye uygulanabilmektedir''

Sistemin öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan öğrencilere belirli program dahilinde uygulandığı aktaran Ömeroğlu, "Bu yöntem ile davranış odaklı program geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu yöntem özellikle okul çağındaki öğrencilerde ve yetişkinlerde 6 yaşından itibaren 70 yaşına kadar her bireye uygulanabilmektedir." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >