Huawei CEO'su casusluk iddialarıyla ilgili açıklama yaptı

Ren Zhengfei
Ren Zhengfei

Huawei kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, ABD Adalet Bakanlığı'nın 'bilgi hırsızlığı' ve 'dolandırıcılık' suçlamalarıyla ilgili açıklama yaptı. İddiaları yalanlayan Zhengfei, telekom şirketlerinin Huawei'ye güvenmeye devam edeceğine inandığını belirtti.

ABD ve Çinli şirketler arasındaki gerilim sürüyor. Huawei Mali İşler Müdürü'nün gözaltına alınmasının ardından ABD Adalet Bakanlığı şirketi bu kez de 'bilgi hırsızlığı' ve 'dolandırıcılıkla' suçluyor. Adalet Bakanlığı, ticari verilerin ele geçirilmesinin yanı sıra Huawei'nin ABD bankalarını yanlış yönlendirdiğini de belirtiyor.

Huawei CEO'su ortaya atılan bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguluyor.
Huawei CEO'su ortaya atılan bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguluyor.

Casusluk iddialarını reddetti

Son olarak Huawei kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei de iddialara yanıt verdi. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Zhengfei, Çin'deki casusluk suçlamalarını yalanladı. Şirketin hiçbir şekilde )(bilgilerin sızdırılması) bu tarz taleplere cevap vermediğini belirten isim, Çinhükümetinin de bu yönde bir talebi olmadığını ifade etti.

Çin ve ABD arasındaki ticari ihtilafla alakalı bir açıklama da yapan CEO, bu tür sürtüşmelerin aslında çok fazla etki etmediğini ve 2019 için %20'lik büyüme hedeflerinin olduğunu belirtti. RenZhengfei ayrıca, Huawei'nin iş ahlakı ve ilkelerinin ortada olduğunu belirterek dünyadaki telekom operatörlerinin şirkete güveninin devam edeceğine inandığını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >