Huawei CEO'su: İsterseniz bizi sonsuza kadar yasaklayın, ABD olmadan da iyi olacağız

Huawei CEO'su Ren Zhengfei.
Huawei CEO'su Ren Zhengfei.

ABD Hükümeti ve Huawei arasındaki gerilimde taraflar zaman zaman çarpıcı açıklamalar yapabiliyor.
Son olarak Huawei Kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, tüm yasaklamalara rağmen ABD olmadan da iyi olacaklarını söyledi. Ayrıntılar haberimizde:

ABD Hükümeti ve Huawei arasındaki durum malum. Konuyu uzun süredir hem haber hem de videolarla ele alıyoruz. Düşükbanttan yapılan açıklamaların yanı sıra zaman zaman her iki taraf da çok konuşulacak şeyler söylüyor.

İsterseniz bizi sonsuza kadar yasaklayın, ABD olmadan da iyi olacağız.

Son olarak Huawei Kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, Amerika Birleşik Devletleri'ne ihtiyaçları olmadığını ve tüm yasaklamalara rağmen iyi olmaya devam edeceklerini belirtti.

2019 geride kalırken ABD'nin Huawei'ye karşı yasağı 6 aydır devam ediyor. Bu noktada Huawei aslında kara listeden çıkmayı da beklemiyor. En azından şirket CEO'sunun bu yönde bir açıklaması yok.

Dün verdiği bir röportajda sonsuza dek yasaklasalar dahi Huawei iyi olmaya devam edecek şeklinde bir açıklama yaptı.

Huawei CEO'su, ABD'de olmadan da iyi olacaklarını söyledi ve ABD - Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin ilgi alanında olmadığını belirtti.
Huawei CEO'su, ABD'de olmadan da iyi olacaklarını söyledi ve ABD - Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin ilgi alanında olmadığını belirtti.

The Wall Street Journal'a konuşan Zhenfei, 'Çin-ABD ticaret görüşmeleri ilgilendiğim bir şey değil' şeklinde bir açıklama da yaptı.

Aslına bakılırsa sözlerin zamanlaması ilginç. Çünkü söylentiler, ABD'nin şirketlere tekrar iş yapmalarına izin verecek yollar açmaya gideceği yönünde.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Huawei bu sene sonuna kadar yaklaşık 300 milyon akıllıtelefon satmayı umuyordu. Ama rakamlar bu kısıtlama sonucunda 200 milyon civarında. Yıl sonuna kadar aradaki büyük fark kapanmayacak. Tüm bunlara rağmen geçen sene 206 milyon sevkiyatı düşünüldüğünde aslında ABD yasaklaması ve tümkısıtlamalararağmen Huawei'nin çok da bir şey kaybetmediği görülüyor. En azından satışlar açısından.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >