Huawei ilk otomobilini Shanghai Auto Show'da sergileyebilir

Huawei otomobil
Huawei otomobil

Huawei'nin Wuhan merkezli otomobil üreticisi Dongfeng Motor ile anlaştığı ve ilk otomobilini gelecek hafta Çin'de sergileyeceği konuşuluyor.

Huawei, özellikle Türkiye'de daha çok akıllıtelefonlarıyla biliniyor. Çinli şirket aslında dünya genelinde birçok farklı alanda üretim gerçekleştiriyor. Ancak sürpriz bir hamleyle birkaç saattir 'otomobille' anılıyor.

Huawei otomobilin ilk etapta seri üretime geçip geçmeyeceği ise belli değil.
Huawei otomobilin ilk etapta seri üretime geçip geçmeyeceği ise belli değil.

Gelecek hafta tanıtılabilir

Huawei otomobil şu ana kadar pek de gündeme gelen bir konu değil. Ancak söylentiler, gelecek hafta Shanghai Auto Show'da bir modelin sergileneceğini gösteriyor. Hatta Wuhan merkezli DongfengMotor ile 446 milyon dolarlık bir ortaklık yapıldığı da söyleniyor.

5G ve yapay zekâ desteği

Dikkat çekici noktaların başında ise 5G desteği ve yapay zekâ geliyor. Bu sene ve geçen sene Mobile World Congress'te sergilenen bazı prototiplerde de bizzat gördüğümüz otomobillerdeki 5G teknolojisi Huawei için de gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Tahminler, her isteyen kişinin ilk etapta Huawei otomobil satın alamayacağı yönünde. Ancak ilerleyen yıllarda seri üretim gerçekleşip gerçekleşmeyeceği açısından bu prototipin önemi büyük.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >