Huawei: Katlanabilir telefonlar ucuzlayacak!

Huawei CEO
Huawei CEO

Huawei CEO'su Richard Yu, yeni bir röportajında bileşen maliyetlerinin düşmesiyle birlikte katlanabilir telefonların ucuzlayacağını ve model çeşitliliğinin artacağını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde:

Şubat sonunda Mate X'i duyuran Huawei, katlanabilir telefonlarda çeşitliliği daha da artırmaya odaklanıyor. Yeni açıklama, iki yıl içinde tepe seviyesi modellerin yarısının katlanabilir olacağı yönünde. Yani bu da aslında yakında kullanıcı eğiliminin büyük ölçüde katlanabilir telefonlara geçeceği yönünde.

Huawei Mate X'in açık boyuttaki haliyle ekran boyutu 8 inç.
Huawei Mate X'in açık boyuttaki haliyle ekran boyutu 8 inç.

Huawei CEO'su: Fiyatlar düşecek, katlanabilir modeller artacak!

Şirket CEO'su Richard Yu, şu anda bileşen maliyetleri sebebiyle fiyatların yüksek olduğunu kabul ediyor. Ancak üretimmaliyetlerinin düşmesiyle telefon fiyatlarının da gerileyeceğini söylüyor. Hatta şu anda tepe seviyesindeki modellerle eşit fiyatlandırmaların sunulacağını ifade ediyor. Kısa ama öz açıklama şu şekilde:

    İki yıl içinde tepe seviyesindeki cihazlarımızın yarısının katlanabilir olacağını düşünüyorum.

Biz de GZT.com olarak Şubat sonu - Mart başında Barselona'da gerçekleşen Mobile World Congress'te Huawei'nin ilk örneği Mate X'in ön incelemesini gerçekleştirmiştik. Aşağıdaki videoyu izleyerek birkaç dakika içinde ürün hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >