Huawei katlanabilir telefonunu Mate serisine ekleyebilir

Huawei
Huawei

Samsung gibi Huawei'nin de katlanabilir telefonunu birkaç ay içinde tanıtması bekleniyor. Yeni telefon için dört farklı isim üzerinde duruluyor. Detaylar haberimizde:

Akıllı telefonlar artık kabına sığmıyor. Büyük ekran, çoklu arka kamera ve yüz tanıma sistemleri hem üretici hem de tüketicileri 'tatmin etmiyor'. Beklentilerin artmasıyla şirketler de çözümü form değişikliğinde buluyor.

Huawei katlanabilir telefonun dışarı doğru açılması bekleniyor.
Huawei katlanabilir telefonun dışarı doğru açılması bekleniyor.

İsimler değerlendirme aşamasında

Birkaç yıl içinde Apple, Samsung, Google ve Huawei gibi mobil alanda sözü geçen markaların katlanabilir akıllı telefonlarını görebiliriz. Hatta Huawei şimdiden isim hazırlıklarına başladı bile.

Çinli şirketin katlanabilir telefonu için şu anda dört farklı isim konuşuluyor. Bunlar Mate F, Mate Fold, Mate Flex ve Mate Flexi. En kuvvetli ihtimal ise Mate F. Yani aslında katlanabilir model de Mate serisinin bir parçası olacak.

Katlanabilir Huawei telefonun Şubat'taki Mobile World Congress'te sahneye çıkacağı söyleniyor.
Katlanabilir Huawei telefonun Şubat'taki Mobile World Congress'te sahneye çıkacağı söyleniyor.

Ne zaman satışa çıkacak?

Samsung'da katlanabilir telefonun Mobile World Congress sonrasında tanıtılması beklenirken, Huawei için aynı durum geçerli değil. Huawei Mate F'nin Şubat'ta Barselona'da tanıtılması söz konusu. Ardından satışlar için tarif verileceği tahmin ediliyor.

Ekranın Mate 20 ailesinde olduğu gibi Çinli BOE tarafından üretilmesi bekleniyor. Tam açık konumdayken ekran boyutunun 8 inç olması da ekranla ilgili diğer bir detay. En önemli özellikler arasında 5G desteği geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >