Huawei Mate 20 Pro’nun 'ucuz versiyonu' duyuruldu

Huawei, cihazlarının sahip olduğu ekran kalitesiyle de dikkat çekiyor.

Duyurulması, piyasaya çıkış süreci ve son olarak satışa çıkarılmasıyla teknoloji gündemini belirleyen Huawei Mate 20 Pro özel bir gelişmeyle karşımızda. Mate 20 Pro’nun uygun fiyatlı bir versiyonu geliyor. Bu versiyonun yalnızca Çin için geçerli olduğunu da ‘üzülerek’ ekleyelim…

Geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtılan ve Türkiye fiyatı da belli olduktan sonra ülkemizde iyice ‘görünür’ hale gelen Huawei Mate 20 Pro akıllı telefonunun uygun fiyatlı bir sürümü daha resmen duyuruldu. Yalnızca markanın anavatanı Çin’de satılacak olan Huawei Mate 20 Pro ‘uygun fiyatlı’ olarak gelecek.

Huawei, Mate 20 Pro ile şıklık ve kompakt bir telefon ortaklığı ortaya çıkarmayı başardı.
Huawei, Mate 20 Pro ile şıklık ve kompakt bir telefon ortaklığı ortaya çıkarmayı başardı.

Huawei’nin bahsettiğimiz Mate 20 Pro’yu daha uygun bir fiyatla satışa çıkarmasının iki temel sebebi var. Birincisi ‘ucuz modelde’ parmak izi okuma teknolojisi yer almıyor. Şirket için ‘maliyetli’ olarak nitelendirilen bu özelliğin olmaması ucuzlamanın en önemli sebebi konumunda. Huawei, uygun fiyatlı cihazına ‘kablosuz şarj özelliği’ de eklemeyerek maliyet-fiyat dengesinde şirket için önemli bir gider kalemini de devre dışı bırakarak ‘ucuzlamayı’ makul iki sebebe oturtmuş oluyor.

Mate 20'nin iddialı kamerası, 'Leica' imzası taşıyor.
Mate 20'nin iddialı kamerası, 'Leica' imzası taşıyor.

Fiyatlar performansa göre değişiklik gösteriyor

Global marketten farklı iki özelliğe sahip olan Çin'e özel Huwaei Mate 20 Pro'nun 6 GB RAM ve 128 GB kapasite sunan versiyonunun fiyatı 680 Euro olarak açıklandı. 8 GB RAM ve 128 GB kapasiteli versiyonun fiyatı ise 760 Euro iken 8 GB RAM ve 256 GB kapasiteli versiyon ise 860 Euro civarında bir fiyattan satılacak.

Huawei, ilerici ve yenilikçi hamlelerini sürdürüyor.
Huawei, ilerici ve yenilikçi hamlelerini sürdürüyor.

Telefonun Avrupa fiyatının 1049 Euro olduğunu belirtelim. Buna karşılık ailenin küçük üyesi olan Mate 20'nin Çin sürümünün fiyatının ise 500 Euro civarında olması bekleniyor. Huawei’nin yenilikçi ve ‘orijinal hamleleri’ devam edecek diyebiliriz. Şirket, ilerleyen dönemde farklı ülkeler için farklı ödeme seçenekleri de aktif edebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >