Huawei P30 ile çekilen ilk fotoğraf paylaşıldı

Huawei P30
Huawei P30

Huawei CEO'su Richard Yu, Çin sosyal ağı Weibo'da paylaştığı fotoğrafla Huawei P30 kamerasının üstün yeteneklerini ilk kez sergilemiş oldu. Yakınlaştırma yeteneğiyle ön plana çıkan kameranın Ay yüzeyini ne kadar keskin fotoğrafladığı görülebiliyor. Detaylar haberimizde:

Geçen sene P20 serisiyle kamera konusunda çığır açan Huawei, aynı başarıyı P30'da da devam ettirmek istiyor. Yayınlanan tek bir fotoğraf aslında yeni telefonun kameraperformansı hakkında fikir veriyor.

Huawei CEO'su Richard Yu'nun Weibo'dan paylaştığı fotoğrafta Ay görülebiliyor. Ancak bunun bir akıllı telefon kamerasıyla çekilmiş olması epey şaşırtıcı. Çünkü yakınlaştırma desteği Ay'ın yüzeyini epey keskin bir şekildefotoğraflamayı başarmış. Aslında buradan da telefon kameralarının yakınlaşmakonusunda ne kadar başarılı olduğu rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Huawei P30'un dört arka kamerası, sol alttaki filigranda gizlenmiş olsa da 'Quad' ibaresi rahatlıkla anlaşılabiliyor.
Huawei P30'un dört arka kamerası, sol alttaki filigranda gizlenmiş olsa da 'Quad' ibaresi rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Huawei P30'da dört arka kamera yer alıyor

Paylaşılan görsel üzerinde analiz edilebilecek birkaç detay daha var. Bunlardan ilki sol alt kısımdaki Leica desteği. Evet; Huawei ile Leica ortak çalışıyor ve bu bir sürpriz değil. Ancak Quad kelimesinin 'gereksiz' şekilde sansürlenmiş olması telefonun dört arka kameraya sahip olduğunu öğrenmemiz için engel olmuyor.

Huawei'nin hem P20 hem de Mate 20 ailesiyle ne kadar büyük başarı elde ettiğine tanıdık olduk. Aynı etkinin P30 ailesinde de devam etmesi söz konusu. GZT.com olarak Barselona'daki MWC 2019'da telefonun tüm ayrıntılarını sizlerle paylaşacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >