Huawei P30 serisinin tanıtım yeri ve tarihi netleşti

Huawei P30
Huawei P30

Huawei, yeni nesil P serisini tanıtmak için geçen yıl olduğu gibi yine Paris'i tercih ediyor. Kamerasıyla ön plana çıkan yeni ürün ailesinde özellikle 'zoom desteğine' vurgu yapılıyor. Detaylar haberimizde:

Geçen sene P20 ailesiyle büyük başarı yakalayan Huawei, yeni seride beklentileri daha da artırıyor. Yani P30 ailesi de geçen yılki modeller gibi Paris'te tanıtılıyor. Etkinlik için belirlenen tarih 26 Şubat. Fakat, bunun öncesinde 24 Şubat'ta Mobile World Congress kapsamında bir etkinlik de düzenleniyor.

Tanıtım tarihini doğrudan Twitterhesabıyla duyuran Huawei, bu telefon ailesinde de yine kameraya odaklanıyor. Yani tweet'teki 10 saniyelik video aslında bunu net bir şekilde gösteriyor. Kameraların özellikle yakınlaştırmadesteğiyle ön plana çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, bu yılki etkinlikte '#RewriteTheRules' yani 'KurallarıYenidenYaz' sloganı kullanılıyor.

Huawei P30'dan neler bekleniyor?

Hiçbir özellik doğrulanmamış olmasına karşın Huawei P30'un 6 inç'lik OLED ekranla geleceği ve bu ekranda 2340 x 1080 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabileceği tahmin ediliyor. Kirin 980 yongası, üç arka kamera (40 MP + 20 MP + 5 MP), 6 GB RAM ve 4000 mAh kapasitede batarya tahminler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >