Huawei, performans modunu tüm kullanıcılar için aktif ediyor

Huawei
Huawei

Huawei, cihazlarını daha yüksek performansa çıkarmak isteyen kişiler için EMUI 9.0 üzerinden tüm kullanıcıların performans modunu kolayca aktif etmesini sağlıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçen hafta Berlin'de düzenlenen IFA 2018 fuarı kapsamında yepyeni ürünlerini sahneye çıkardı. Huawei Honor Play ve Honor Magic 2 isimlendirilen telefonların tanıtımını gerçekleştiren şirket, P20 Pro'ya da yeni renk seçeneklerini dahil etti.

Rakiplerine oranla fiyat/performans dengesini koruyan orta ve üst seviye akıllı telefonlarla model çeşitliliğini artırmaya devam eden Huawei, bir yandan da yazılım tarafındaki çalışmalarını artırıyor. Bu kapsamda yine geçtiğimiz hafta ortaya atılan iddialarda şirketin benchmark testlerinde uygulamalarını kandırarak hile yaptığı iddia edilmişti.

Huawei'nin performans modu EMUI 9.0 üzerinden aktif edilebiliyor.
Huawei'nin performans modu EMUI 9.0 üzerinden aktif edilebiliyor.

Kullanıcılar performans modunu aktif edebiliyor

Bu sayede tamamen aynı bileşenlere sahip diğer akıllı telefonlardan daha yüksek rakam elde eden Huawei'nin cihazlardaki 'performans modunu' aktif ettiği netleşti. Üstelik Çinli üretici bu performans modunu EMUI 9.0 ile birlikte tüm kullanıcılara açıyor. Üstelik konuyla alakalı olarak 'tüketicilerin cihazlarıyla ne yapmaları gerektiğini seçme hakkı var' açıklaması da yapıldı.

Gerektiği durumlarda bileşenleri optimize ederek cihazların yüksek performansta çalışmasını sağlayan bu mod, özellikle benchmark testleri ve oyunlarda etkisini net şekilde gösteriyor.

Not: Kapak fotoğrafı, Tom Warren / The Verge'e aittir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >