Huawei'nin Android 9 Pie güncellemesi alacak modelleri belli oldu

Huawei
Huawei

Huawei, 9 farklı modeli için Android 9 Pie güncellemesinin kapalı beta programını başlatıyor; detaylar haberimizde:

Android ekosisteminde işletim sisteminin 'güncellenme sıklığı' kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu noktada üreticiler ise anlaşmalar yaparak yeni sürümü çok hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırmaya odaklanıyor. Son yıllarda hem satış hem de müşteri memnuniyeti konusunda mesafe kaydeden Huawei de bu şirketler arasında ilk sırada yer alıyor. Ağustos'un ilk haftasında yayınlanan Android 9 Pie'yi kullanıcılara çok hızlı şekilde ulaştırmak isteyen Çinli üretici bu kapsamda kapalı beta programını başlatıyor.

Android 9 Pie güncellemesiyle birlikte Huawei akıllı telefonların arayüzü de EMUI 9.0'a yükseliyor.
Android 9 Pie güncellemesiyle birlikte Huawei akıllı telefonların arayüzü de EMUI 9.0'a yükseliyor.

Hangi Huawei telefonlar güncelleme alıyor?

Toplamda 9 farklı telefona odaklanan bu güncelleştirme, P20 ailesinden Honor 10'a kadar hızlı bir yükseltme sunmayı amaçlıyor. Ayrıca mobil işletim sistemine ek olarak EMUI 9.0 arayüzü de kullanıcılara sunuluyor. Öte yandan bu ve diğer tüm ayrıntıların IFA 2018 kapsamında 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında duyurulması bekleniyor.

Huawei'nin başlattığı bu yeni 'güncelleme programı' kapsamında Android 9 Pie'nin yüklenebileceği akıllı telefonlar şöyle:

  • P20
    P20 Pro
    Mate 10
    Mate 10 Pro
    Mate 10 Porsche Design
    Mate RS Porsche Design
    Honor 10
    Honor V10
    Honor Play

Android 9 Pie ile neler geliyor?

Android 9 Pie işletim sistemi önceki sürümlere oranla birçok farklı yeni özellik sunuyor. Bu noktada özellikle 'yapay zeka' desteği ön plana çıkıyor. Üstelik ek olarak adaptifbatarya ve adaptif parlaklık gibi detaylar da sunuluyor.

Üstelik Android P'de ana menü ve arayüz hareketlerinde de önemli güncellemeler söz konusu. Tüm bu ayrıntılara aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >