İddia: Samsung Galaxy S10'daki arka kameralar yan yana dizilebilir

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Samsung, gelecek yıl Şubat sonunda düzenlenecek olan Mobile World Congress'te tanıtılması beklenen Galaxy S10 için çalışmalara devam ediyor. Tabii bu süreçte doğal olarak yeni telefonla ilgili detaylar da ortaya çıkıyor. Son söylentiler, Galaxy S10'da arka kameraların yan yana dizileceği yönünde. Peki ama Samsung'un bu sistemi tercih etmesinin sebebi ne, detaylar haberimizde:

Yeni nesil tepe seviyesi Samsung Galaxy S10 uzun süredir konuşuluyor. Doğal olarak cihazla alakalı her gün yeni bir 'söylenti' daha ortaya çıkıyor. Şirket CEO'sunun yaptığı 'kamerada devrim' açıklamasının ardından birçok kişiyi daha da meraklandıran Samsung, bu ürünü üç farklı model olarak piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Tüm modellerdeki dikkat çekici yeniliklerden biri de ekran altı parmak izi okuyucu olacak gibi görünüyor. Zira bu konu uzun süredir dillerden düşmüyor.

Galaxy S10'un şu ana kadar birçok farklı prototipi ortaya çıkmış durumda. Bu fotoğraflardan da arka kameraların yan yana dizildiği görülebiliyor.
Galaxy S10'un şu ana kadar birçok farklı prototipi ortaya çıkmış durumda. Bu fotoğraflardan da arka kameraların yan yana dizildiği görülebiliyor.

Gündemde yine kamera var!

Bu haberimizin ana konusunu ise yine kamera oluşturuyor. Bildiğiniz gibi Samsung, Galaxy S9'da alt alta Galaxy Note 9'da ise yan yana yerleştirilen arka kameralara yer veriyor. Peki ama alt alta ya da yan yana dizilmesinin sebebi ne? Her ne kadar bu konuya dair kesinlik olmasa da söylentiler alt alta dizilen arka kameralı modellerde AR (Artırılmış Gerçeklik) desteğinin çok daha sağlıklı çalıştığı yönünde. Ama bir yandan da az önce bahsettiğimiz gibi Galaxy Note 9 gibi tamamen yan yana dizilen modeller var. Ama bu telefonun kamerasında da yine AR destekleniyor.

Velhasıl kelam sözü de çok uzatmadan haberimizin konusuna dönecek olursak, Galaxy S10'da da bu konu fazlasıyla merak ediliyor. Şu ana kadar söylentiler dikey arka kameralara yer verileceği şeklindeydi ama yeni bilgiler Galaxy S10 kamerasının yan yana konumlandıracağı yönünde.

Bu iddialar ise daha önce çeşitli isabetli tahminleriyle bilinen Ice Universe'e ait. Twitter hesabından mobil cihazlara ilişkin verdiği bilgilerle tanınan bu hesap, Galaxy S10 ile birlikte Galaxy S serisinde de yatay kamera sitemine geçiş yapılacağını belirtiyor.

Aslında alt alta dizilen kameralarda AR desteğinin çok daha sağlıklı çalıştığı söylentileri var. Ama bir yandan da Galaxy S10'da 'daha büyük boyutlu' batarya için kameraların yan yana dizilerek yerden tasarruf sağlandığı söyleniyor.
Aslında alt alta dizilen kameralarda AR desteğinin çok daha sağlıklı çalıştığı söylentileri var. Ama bir yandan da Galaxy S10'da 'daha büyük boyutlu' batarya için kameraların yan yana dizilerek yerden tasarruf sağlandığı söyleniyor.

Söylenti: 'Bataryaya daha geniş alan kalıyor'

Gelelim yatay kameranın gündeme gelmesinin arkasındaki esas sebebe... Az önce alt alta dizilen arka kameraların AR desteğine katkı sağladığı yönünde söylentiler olduğunu ifade etmiştik. Yatayda dizilen kameraların en önemli avantajının ise batarya olduğu belirtiliyor. Yani aslında kameralar yatay yerleştirildiğinde bataryaya daha fazla alan kalıyor. Böylece batarya cihaz arkasında daha geniş bir yer buluyor. Böylece kapasitelerin 4000 mAh seviyesine kadar çıkabildiği söyleniyor. Tabii şu anda Samsung tarafından onaylanan herhangi bir bilgi olmadığını da eklemek gerekiyor.

Tüm bunların yanı sıra Galaxy S10'un gelecek sene Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress kapsamında tanıtılacağı yönünde. Biz de GZT.com olarak sizlere tüm detayları hem canlı yayınlarla hem de özel haber ve videolarla Barselona'dan aktaracağız, takipte kalın. :)

Ufak bir hatırlatmayla, yan yana dizilimin ipuçlarını veren Ice Universe hesabının daha önce Galaxy A9 2018'deki dört kamerayı şu şekilde bildiğini de hatırlatıp, hafızalarımızı tazeleyelim.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >