İddia: Yeni nesil iPhone SE, iPhone 8 kasasıyla iPhone 11 performansı sunacak

iPhone SE
iPhone SE

● Uzun süredir devam eden söylentiler ve en yeni iddialar iPhone SE'nin yeni versiyonunun 2020'de çıkacağını gösteriyor.

● İsabetli Apple tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, iPhone SE 2 şeklinde çıkacak ürünün iPhone 8 görünüme sahip olacağını ve iPhone 11 performansı sunacağını ifade ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, 2020'nin başlarında uygun fiyatlı yeni bir iPhone tanıtabilir. iPhone SE'nin devamı niteliğindeki bu telefonun iPhone 8 kasasıyla üretilmesi söz konusu.

Bundan üç yıl önce duyurulan iPhone SE, o dönemdeki diğer modellere oranla çok daha uygun fiyata satışa çıktı.

400 dolara satışa çıkan iPhone SE'nin yerine ise az önce de bahsettiğimiz iPhone 8 kasalı yeni nesil iPhone SE'nin geçmesi bekleniyor. Bu telefonun da iPhone 700 dolar bandında olacağı tahmin ediliyor.

iPhone SE'de aslında iPhone 5 kasası temel alınıyordu. Yeni versiyonda ise iPhone 8 görünümü olacak.
iPhone SE'de aslında iPhone 5 kasası temel alınıyordu. Yeni versiyonda ise iPhone 8 görünümü olacak.

Apple ürünlerine yönelik isabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo'ya göre iPhone SE 2020'nin ilk çeyreğinde satışa çıkacak.

Ayrıca, yaklaşmakta olan Apple ürünleri konusunda raporlar paylaşan Kuo, iPhone SE 2'nin Apple A13 yongası ve 3 GB RAM ile geleceğini de belirtiyor.

iPhone 8'de 4.7 inç'lik LCD ekran yer alıyor ve Face ID yerine Touch ID kullanılıyor. Yeni bir iPhone SE'nin de bu doğrultuda parmak izi okuyucuyla gelmesi bekleniyor.

Apple tarafından doğrulanmış ikinci nesil iPhone SE henüz yok. Ama Japon gazetesi Nikkei geçen ay Apple'ın üzerinde çalıştığı cihazlarla ilgili bir rapor paylaştı. Bu raporda da aslında iPhone SE 2'nin varlığını doğrular nitelikte.

Apple'ın iPhone SE'deki amacı neydi?

Apple, 2016'da duyurduğu iPhone SE ile aslında iPhone 5 kasasını devam ettirmişti. 4 inç'lik ekrana sahip olan telefon, 64 bit Apple A9 yonga seti ve M9 yardımcı işlemcisini barındırıyordu. Arka kamerada 4K çözünürlükte video çekme imkanı sunan ürünün boyutları 123.8 x 58.6 x 7.6 mm idi. Dolayısıyla daha önce iPhone 5 ailesini kullanan ve bu tasarımı seven kişilerin performans için bu yeni modele geçmeleri epey mantıklı görünüyordu. Öyle de oldu.

iPhone SE 2'nin iPhone 8 kasasına rağmen iPhone 11 performansı sunacağı tahmin ediliyor.
iPhone SE 2'nin iPhone 8 kasasına rağmen iPhone 11 performansı sunacağı tahmin ediliyor.

Yeni iPhone SE'de iPhone 11 performansı!

Yeni iPhone SE'nin iPhone 8 kasasıyla geleceğinden bahsetmiştik. En önemli noktalardan biri ise performans. iPhone SE 2'nin performans anlamında iPhone 11 ile eşdeğer olacağı belirtiliyor. Yani görünümün iPhone 8 ama performansın iPhone 11 olacağı söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >