İHA’ların müthiş rekabeti TEKNOFEST’e damga vuracak!

​İHA’ların müthiş rekabeti TEKNOFEST’e damga vuracak!
​İHA’ların müthiş rekabeti TEKNOFEST’e damga vuracak!

Teknoloji odaklı birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak TEKNOFEST'te, sürü İHA'ların simülasyon ortamındaki rekabetine tanıklık edilecek. 20 -23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, birçok insanın merak ettiği İHA’lara yönelik de başarılı bir ev sahipliği yapmayı planlıyor…

Çok sayıda insansız hava aracının (İHA) koordineli ve görev paylaşımı yaparak kullanılmasını içeren "sürü teknolojisi", İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) Türkiye için sıra dışı bir rekabete aracılık edecek. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Teknofest İstanbul kapsamında Türkiye için ilk olan bir dizi etkinlik yapılacak.

İHA'ların tüm yetenekleri sergilenecek!

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Teknofest İstanbul’un dikkati çeken yarışmalarından birini Sürü İHA Yarışması oluşturuyor. Yarışmada, tanımlanan görevlerin, birden fazla İHA ile görev paylaşımı, yedekleme ve birbirini tamamlama esaslı olarak sürü halinde gerçekleştirilmesine yönelik yazılım algoritmaları geliştirilecek.

Birçok farklı kategoriden işlemler gerçekleştirilecek

Sürü İHA yarışmasıyla gelecekte askeri, arama-kurtarma ve eğlence alanında aktif olarak kullanılacak bu teknolojiye gençlerin hazırlanması ve Türkiye'de bu konudaki bilgi birikimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Sürü sistemlerinin ana özelliğini paylaşımlı verilen görevin daha etkin, arıza ve hata gibi faktörlerden en az şekilde etkilenerek yerine getirilmesi oluşturuyor.

Sürü İHA stratejileri geliştirmek ve test etmek için gerçek İHA kullanımı oldukça masraflı oluyor. Geliştirme aşamasında karşılaşılan hatalar İHA'ların zarar görmesine yol açıyor. Bu sebeple sürüstratejileri geliştirme çalışmalarında simülasyon sistemleri oldukça yaygın kullanılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >