Infiniti, elektrikli sedan konseptine ait yeni detaylar paylaştı

Infiniti Q
Infiniti Q

Nissan'ın lüks otomobil markası Infiniti, iki hafta sonra Detroit fuarında sergileyeceği elektrikli sedan konseptini detaylandırdı. Q Inspiration Concept adını taşıyan araç, firmanın yeni nesil çözümlerine ilham olacak.

Yeni yılın ilk büyük otomobil fuarı iki hafta sonra Detroit'te başlayacak. Kısa süre önce bu fuara yeni konsept otomobiliyle katılacağını duyuran Infiniti, elektrikli sedan araca ait yeni bir görüntü paylaştı.

Yeni nesil Infiniti otomobillere tasarım konusunda ilham kaynağı olacağı belirtilen konsept, büyük ihtimalle tam elektrikli bir güç sistemiyle Detroit fuarına getirilecek. Arka kısmı Audi A7'ye benzetilen konseptin ön tarafından arka bagaja kadar kavis oluşturan cam tavanı ise Tesla Model 3'ü anımsatıyor.

Nissan'dan yeni turbolu motor geliyor

Detroit fuarında elektrikli konseptiyle birlikte Nissan'ın yeni turbolu motoru da görücüye çıkacak. VC-T adı verilen 2,0 litre dört silindir benzinli motor, 268 beygir güç çıkışıyla sınıfının en iyileri arasına girecek. Bunu bir dizi yenilikle mümkün kılan Nissan, motoru ilk kez 2018 model Infiniti QX50 ile piyasaya sürecek.

Alüminyum motorun pistonları ve kasnak miline ek bir mekanizma yerleştiren Nissan/Infiniti mühendisleri, elektronik olarak pistonun yakıt/hava karışımını sıkıştırma oranını değişken hale getirmeyi başarmış. Böylece turboya ihtiyaç duyulduğunda düşük sıkıştırma modunda çalışan motor, güç ihtiyacı azaldığında yüksek sıkıştırma uygulayarak yakıt tüketimini yüzde 30 oranında düşürebiliyor.

Değişken sıkıştırma mekanizması dışında egzoz manifoldunu motor üst kapağıyla birleştiren, elektronik olarak ayarlanabilir valf sistemiyle motorun çalışma döngüsüne etki ederek verimliliği artıran ve çok noktalı ya da direk yakıt enjeksiyonuna imkan veren VC-T motor, CVT şanzuman ile birlikte bu sene piyasaya sürülecek.

ABD ve Avrupa'da yeni emisyon standartlarına uymak için motor verimini artırmaya mecbur kalan Nissan, ortaya türünün ilk örneği bir teknoloji çıkarmış. Firmanın sonraki aşamada bu motoru hafif hibrit ya da prizli hibrit bir güç sistemde kullanarak yakıt tüketimini daha da azaltması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >