Instagram fotoğrafları nasıl indirilir?

Instagram
Instagram

Instagram'da paylaşılan fotoğraflar ve oluşturulan albümler basit bir teknikle tek seferde kolay ve hızlı bir şekilde indirilebiliyor. İşte Instagram fotoğraflarını indirmek isteyenlerin uygulayabileceği yöntem...

En yaygın fotoğraf paylaşım ağı olan Instagram, bilhassa Hikâyeler özelliğiyle birlikte daha da büyük bir ivme kazandı. Aktif kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte elbette Instagram'daki paylaşımların sayısı da önemli bir oranda yükseldi. Kullanıcılara koleksiyonlar ve arşiv gibi ek özellikler sunmaya başlayan Instagram'da şimdilik ne yazık ki fotoğrafları tamamen indirme seçeneği bulunmuyor. Kullanıcılar fotoğrafları kaydedebilmek için doğal olarak ekran görüntüsü almak zorunda kalıyor. Bu noktada devreye ek uygulamalar giriyor; InstaSave olarak isimlendirilen ve Android telefonlar için geliştirilen ücretsiz uygulama da bunlardan biri.

InstaSave

InstaSave uygulaması sayesinde tek seferde birden fazla fotoğrafı akıllı telefonlara indirebilmek mümkün. Böylece ekran görüntüsü almaya gerek kalmıyor.
InstaSave uygulaması sayesinde tek seferde birden fazla fotoğrafı akıllı telefonlara indirebilmek mümkün. Böylece ekran görüntüsü almaya gerek kalmıyor.

İlk etapta Google Play'e erişip, uygulamayı akıllı telefonlara kurmak gerekiyor. Mobil cihazlar üzerinden sayfayı görüntüleyenler ise InstaSave'i indirmek amacıyla buradaki bağlantıyı kullanabilirler. Uygulamayı açıp çalıştırdıktan ve hesap bilgilerini girdikten sonra yapılması gereken işlem gayet basit: İndirilecek fotoğrafları seçmek.

Akabinde seçilen her fotoğraf tek tek indiriliyor; elbette bu sistemi kullanarak tek seferde birden fazla fotoğraf da seçmek mümkün. Ayrıca video için de benzer işlem gerçekleştirilebiliyor. Ardından fotoğraflar telefonlardaki "indirilenler" bölümü üzerinden görüntülenebiliyor.

İndirme işlemi gerçekleştikten sonra fotoğraflar doğrudan
İndirme işlemi gerçekleştikten sonra fotoğraflar doğrudan

Benzer özellik web arayüzünde de kullanılabiliyor. Fotoğrafları Instagram'a gönderilen boyutta bilgisayara indirmek isteyen kullanıcıların buraya tıklaması yeterli. Akabinde kutucuğa fotoğrafın Instagram bağlantısının yapıştırılmasıyla birlikte işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu kadar basit.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >