Instagram görüntülü görüşme özelliğini test ediyor

Instagram
Instagram

Instagram, uzun süredir beklenen görüntülü görüşme özelliğinin testlerine başladı. Yakın zamanda hem bire bir hem de çoklu görüntülü görüşme sisteminin platforma eklenmesi bekleniyor. İşte detaylar:

Kısa süre önce yayınlanan güncellemede 'kişisel verileri indirme aracını' aktif hale getiren Instagram, bu sayede kullanıcılara fotoğraf, video ve diğer profil verilerini tek tuşla indirmeyi sağlıyor. Her yeni güncellemeyle yepyeni özellikler kazanan platform, son olarak görüntülü görüşme sistemini de hayata geçiriyor. Test aşamasındaki bu özellik, klasik olarak bire bir görüntülü görüşmenin haricinde çoklu şekilde de görüşme yapma imkanı sunuyor.

Instagram'a eklenecek olan görüntülü görüşme özelliği yalnızca bire bir değil, çoklu olarak da görüşme yapmaya imkan sağlayacak.
Instagram'a eklenecek olan görüntülü görüşme özelliği yalnızca bire bir değil, çoklu olarak da görüşme yapmaya imkan sağlayacak.

Görüntülü görüşme imkanı geliyor

Özelliğin kullanımı ise gayet basit. Görüntülü görüşme yapılmak istenen kişinin profilindeki kamera simgesine tıklandığında karşı tarafa istek gidiyor. Akabinde istek onaylandığında ise görüşme başlatılıyor. Benzer şekilde çoklu görüntülü görüşme için de + simgesi üzerinden kişi eklemesi yapılabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak GoPro ve Spotify ile de çeşitli işbirlikleri söz konusu. Yani aslına bakılırsa önümüzdeki dönemlerde Instagam'a çok çeşitli özellikler geleceğini söyleyebilmek mümkün. Test edilen bu yeniliklerin ne zaman hayata geçirileceği ise şimdilik bilinmiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >