Instagram Hikayeler'den para kazanmak: Dahiyane reklam stratejisi

 Kaiwei Ni.
Kaiwei Ni.

Çin'de faaliyet gösteren bir ayakkabı üreticisi, ziyaretçilerinin web sitelerinde vakit geçirmesi için görseline bir saç teli ekledi. Ekranında saç teli kaldığını düşünen kullanıcılar saç telini oradan almaya uğraşırken şirketin web sitesini ziyaret etmiş oldu.

Reklamcılık sektörüne dair çalışmalar ve farklı stratejiler sürekli olarak ilgiyle takip edilmeye devam ediyor. Reklamcılığın ilk bakışta kolay görünen tüm detayları bir silsile halinde ciddi bir özeni beraberinde getiriyor. Bir ürüne dikkat çekmek isteyen üreticilerin çeşitli hamleleri ürünlerin pazarlanma şekillerini baştan ayağa değiştirebiliyor. Sosyal medyanın bu kadar popüler olduğu günümüzde Instagram gibi bir sosyal medya devinin reklam konusunda değerlendirilmemesi zaten düşünülemezdi. Çinli bir ayakkabı üreticisi olarak ticarette büyüme çabasında olan Kaiwei Ni de bu farkındalıkla birlikte hareket etmeye başladı. Şirketin hamlesi, ciddi bir kazanç olarak geri döndü.

Ekrandaki 'tüy' detayı.
Ekrandaki 'tüy' detayı.

Hemen her yerde olduğu gibi Instagram Hikayler'de de reklamlarda sıklıkla karşılaşıyoruz. Hikayeler'in özelliği olan hızlı geçme özelliği Çin'li reklam üreticisinin yaptığı "ekranınızda tüy var" şakasıyla tarih oldu.

Kaiwei Ni kullanıcılarının reklamlarını o kadar da hızlı geçmesine izin vermedi. Şirket, reklamlarına yerleştirdiği küçük bir ‘aldatmaca’ sayesinde tüm kullanıcıların web sitesini ziyaret etmesini sağladı. Hem de herhangi bir zorlama olmadan. Kaiwei Ni’nin bu kurnazlığının Instagram reklam politikasını uyup uymadığı bilinmese de şimdilik

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >