Instagram Hikayeler’i Facebook’ta paylaşabilmek mümkün olacak

Instagram Hikayeler, Facebook'tan görüntülenebilecek.
Instagram Hikayeler, Facebook'tan görüntülenebilecek.

Sosyal medya devi Facebook, haftalardır test ettiği Instagram hikayelerini Facebook’ta paylaşabilme özelliğini dünyadaki tüm kullanıcılar için uygun kılmaya çalışıyor…

Facebook Hikayeler, sosyal medyanın en az insan tarafından tercih edilen özelliği olmasıyla uzunca bir zamandır şirketin canını sıkmakla meşguldü. Instagram, WhatsApp ve Messenger’ın ciddi manada gerisinde kalan Facebook Hikayeler, kötü bir şekilde dizayn edilmemesine rağmen gereksiz olarak görülüyordu. Sosyal medya devi, kullanıcıların her platformda farklı farklı içerikler üretmesinin mümkün olduğunu keşfettiği andan itibaren buna bir çözüm getirme derdine düştü. Bu durumu fark etmesinin ardından Instagram Hikayeler’i kendi uygulaması üzerinden görüntülenebilir yapan Facebook, Portekiz’de yaptığı testlerin ardından bu yeniliği hayata geçirdi.

Facebook, aynı özelliği şimdi de ABD’de bulunan kullanıcılarının hizmetine sundu. Bu da özelliğin yakında globalde yayınlanabileceği anlamına geliyor. Facebook Hikayeler, kötü olmamasına rağmen gereksiz olarak değerlendirilmesiyle bu değişikliğin hayata geçmesi şart olarak görüldü. Instagram’da oluşturulan içerikler Facebook’ta paylaşıldığında artan izlenme oranları da bu özelliğin test edilmesinin ne kadar yerinde bir karar olduğunu ortaya koyar nitelikte.

Teknoloji platformları arasında en yetkinlerinden biri olarak değerlendirilebilecek olan TechCrunch’ın bir editörü tarafından yapılan deneme işlemlerinde sonuç net olarak ortaya çıktı denilebilir. Editör, Instagram Hikayeler’de paylaştığı bir görseli Facebook Hikayeler’de de paylaşmış. Sonuç; 5000 takipçili Instagram profilinde yalnızca 220 görüntülenme alırken, 2800 arkadaşı bulunan Facebook profilinde 820 görüntülenme almış. Bu da, Facebook kullanıcılarının hikaye paylaşmaktan kaçınsa da başkalarının hikayelerini kontrol ettiğini gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >