Instagram Hikâyeler yakında müzik desteği kazanabilir

Instagram Hikâye
Instagram Hikâye

Instagram, gerçekleştireceği yeni iş ortaklıkları ve telif anlaşmaları sonrasında Hikâyeler bölümü üzerinden müzik paylaşımına izin verebilir. Ayrıntılar haberimizde:

Geçtiğimiz dönemlerde konuklu canlı yayın özelliğini aktif eden Instagram, bir yandan da görüntülü görüşme sistemini test ediyor. Yakın zamanda hem bire bir hem de çoklu görüntülü görüşme özelliklerinin platforma eklenmesi bekleniyor. Instagram, buna ek olarak GoPro ve Spotify ile de önemli iş ortaklıklarına gidiyor. Kısa süre önce Instagram Hikâyeleri'ne Spotify şarkıları eklemeyi sağlayan platform, şimdi de hikâyeleri müzikli bir şekilde paylaşma özelliğini duyurabilir.

Eğer bu tarz bir güncelleme yapılırsa Instagram Hikâyeler'de artık kullanıcılar paylaşımlarına çeşitli müzikleri de dahil edebilir.
Eğer bu tarz bir güncelleme yapılırsa Instagram Hikâyeler'de artık kullanıcılar paylaşımlarına çeşitli müzikleri de dahil edebilir.

Instagram Hikâyeler müzik desteği kazanabilir

Tabii hikâyelere müzik ekleyebilmek için belirli telif haklarını ödemek gerekiyor. Dolayısıyla Instagram'ın bu konuda önemli anlaşmalar imzalaması gerekiyor. Tahminler, hikâyeler bölümüne giriş yapıldığında etiketlerde olduğu gibi bir de müzik bölümünün yer alacak olması. Böylece kullanıcılar türler, trend parçalar ve benzeri kategoriler üzerinden seçim yapma şansına sahip oluyor. Akabinde kolay bir şekilde fotoğraf ya da videolar üzerine bu müzikler dahil edilip paylaşım yapılabiliyor.

Elbette şu anda Instagram cephesinden doğrulanan herhangi bir bilgi yok. Ancak Android uygulamasında karşılaşılan çeşitli kodlar bu özelliğin yakın zamanda Instagram'a ekleneceği yönünde. Bekleyip göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >