Instagram Hikâyeler'e Okul Modu özelliği geliyor

Instagram Okul Modu
Instagram Okul Modu

Adam Mosseri'nin CEO koltuğuna oturmasıyla birlikte Instagram'daki değişim rüzgarı sürüyor. Yeni profil sisteminin testleri devam ederken bu kez de Instagram Hikâyeler'deki Okul Modu özelliğinin birkaç ayrıntısı sızdı. Detaylar haberimizde:

Instagram, öğrencilerin sosyal ağda daha fazla zaman geçirmesi için güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Şu anda testleri devam eden yeni profil sayfalarıyla birlikte çok daha derli-toplu bir yapıya kavuşması beklenen platform, bu son hamleyle beraber daha da sağlıklı hale geliyor.

'Okul Modu' şeklinde geçen yeni özellik, temelde takipçilerinden çok daha geri dönüş alan hesaplar ve okullar için Instagram Hikâyeler üzerinde ekstra bir modül sunuyor.

Dün, Jane Manchun Wong isimli bir Twitter kullanıcı tarafından kaynak kodlarında sızdırılan bu ayrıntı, aslında şu anda test aşamasında şirketteki geliştiriciler tarafından kullanılıyor.

Instagram Hikâyeler'de Okul Modu nedir?

Paylaşılan tweet'te de bahsedildiği gibi aslında Okul Hikâyeler'i paylaşıldığı anda Instagram'da görülebilir olmayacak. Bunun yerine paylaşılan gönderiler geniş bir ekip tarafından incelenecek ve onaydan geçecek. Ardından eğer görselde herhangi bir sakınca yoksa paylaşım yapılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >