Instagram kullanıcılarına kötü haber!

Artık Instagram kullanıcıları bir içeriğe dokunduğunda reklam görecek. -DHA
Artık Instagram kullanıcıları bir içeriğe dokunduğunda reklam görecek. -DHA

Sosyal medyada karşımıza çıkan reklamlar şüphesiz ki pek çok kişinin canını sıkıyor. Çok sayıda sponsorlu içerik barındıran Instagram'dan kullanıcılarına kötü bir haber geldi. Instagram, reklamları artıracağını duyurdu.

Kullanıcılar, 'Keşfet' bölümüne girdiğinde doğrudan reklamla karşılaşmayacak ancak bir içeriğe dokunduğunda reklam görüntülenecek.

Reklamlar fotoğraf ve video formatında olacak. Kademeli olarak kullanıcılar için aktif hale gelecek olan yeni reklam sistemi, aynı zamanda Instagram'ın IGTV platformunu da kapsıyor.

Instagram IGTV nedir?

Story özelliği ile video içerik üretimini daha cazip hale getiren Instagram’ın video süresi konusunda sınırlamaları söz konusuydu. Storylerde yani hikayelerde 15 sn ile sınırlı olan video süresi video postlarda 1 dk ile sınırlıydı. Durum böyle olunca da kullanıcılar uzun videolarını Instagram’da yükleyemiyordu. Şimdi IGTV ile instagram tıpkı youtube gibi kullanıcıların videolu içerik üretip kanallarına yükleyip buradan reklam alıp para kazanabilecekleri bir platform haline geldi.

IGTV ile bir saate kadar uzunlukta dikey formatta videolar eklenebiliyor. Kullanıcılar sadece takip ettikleri kişilerin değil hesabı gizli olmayan herkesin IGTV videolarını takip edebiliyor ve izleyebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >